Çin'in blockchain projesi BSN R3 Corda'yı entegre edecek
Çin'in blockchain projesi BSN R3 Corda'yı entegre edecek

Çinli Blockchain araştırmacıları akıllı grid platformu geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fudan Üniversitesi’ndeki Çinli Blockchain araştırmacıları, Çin’in enerji şebekesini optimize etmeye yardımcı olacak Blockchain tabanlı bir sistem oluşturdu. Çin’in yeni teknoloji uygulamaları her geçen gün büyüyor. Fudan Üniversitesi’ndeki araştırmacıların oluşturduğu sistem, Blockchain’in otomatik mikro ödemelere olanak sağlama yeteneğinden yararlanıyor.

Çinli araştırmacılar, küçük ölçekli güneş enerjisi üreticileri için ortak bir sorunu çözeceklerini düşündükleri yeni sistemlerinin patentini aldılar. Çin’de güneş enerjisi üretimi ve kullanımı her geçen gün artıyor.

Blockchain çözümleri

Fudan Üniversitesinden araştırmacılar, ülkelerindeki boşa harcanan enerji sorunu hakkında şöyle söylediler:

Hane halkı başka hiçbir seçeneğe sahip değil. Güneş enerjisi, doğrudan bir elektrik tüketme yolu olmalı.

İnsanların bir elektrik tüketicisine ve elektrik şebekesine güneş enerjisi ya da rüzgar enerjisi depolayabilmelerini sağlayan grid-tie invertörleri kullanması mümkün olsa da, bu enerji için ödeme almak başka bir sorun. Çinli Blockchain araştırmacıları mikro ödeme yöntemleriyle bu konuyu ele alıyorlar.

Araştırmacıların önerdiği sistem, tüm sistemin ortak bir kripto para birimi kullanması yönünde. Bu fikir bir kamu, özel veya konsorsiyum Blockchain’i üzerinde gerçekleştirilebilir. Bu durumda, IBM’in Hyperledger platformunun yanı sıra Ethereum Blockchainin’de de bir topluluk içerisinde elektriksel olarak taranabilir ve paylaşılabilir bir sistem geliştirildi.

Çinli araştırmacıların patent almaları elbette faydalı görünüyor ancak sistemlerinde ne tür bir kriptonun kullanılacağına dair henüz bir ayrıntı verilmedi.

Mikro ödemelerle güç tasarrufu

Çinli araştırmacılar, elektrik sistemlerini daha verimli hale getirmeye yardımcı olmak için Blockchain ve kripto paralardan yararlanma arayışlarında yalnız değiller. ABD merkezli mega perakendeci Walmart, akıllı bir grid sistemi yapmak için Blockchain ve IoT’den yararlanacak benzer bir sistem için patent başvurusunda bulundu.

Walmart’ın fikri, kripto para birimi ile de çalışacak ve cihazların birbirleriyle ticaret yapmasına izin verecek. Fudan Üniversitesinden gelen Çinli araştırmacıların ortaya koyduğu sistem, mikro bir çözümden ziyade Çin’in daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin