ABD’den Nicolas Maduro hakkında suç duyurusu: “Kripto para kullanarak ağır suçlar işlediler.”
Başkan Maduro halkı altın ve Petro'ya yatırım yapmaya çağırdı!

Başkan Maduro halkı altın ve Petro’ya yatırım yapmaya çağırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’da başkan Maduro, 18 Ekim Perşembe günü yerel haber portalı Noticiero Digital’in bildirdiğine göre, işçilerin maaşlarından altın ve devlet kontrolünde olan kripto para Petro olarak tasarruf etmeye çağırdı.

Bir televizyon yayınında Maduro, “önümüzdeki haftalarda” işçilerin, fiili para birimi olan Sovereign Bolivar’dan ziyade Petro bazlı ödemeler almaya başlayacaklarını söyledi.

Petro, resmi lansmanını yaptıktan sonra, Venezuela’nın içte ve dışarısında birden fazla kaynaktan şüphe uyandırmaya devam etti. Yöneltilen eleştiriler ise kripto para piyasasının piyasa sermayesinden  daha büyük borçlara sahip bir devletin petrol şirketine dayalı olması iddialarından kaynaklanıyordu.

Bu belli belirsiz durum, Ağustos ayındaki teknoloji yayıncılığı tarafından “başka bir dolandırıcılığın üstünde bir dolandırıcılık” olarak nitelendirilen bir araştırma parçasına yol açtı.

Başkan Maduro Petro’ya yöneltilen eleştirilere kulak asmıyor

Durumdan fazla etkilenmeyen Maduro ise  yeni ikramiye planının “olması gerektiği gibi” ödemeleri temsil ederken, aynı zamanda izleyicilerin tasarrufları için altın ve Petro’ya dönmelerini talep ettiğini söyledi:

İşçilerden ikramiyelerinin bir kısmını altın tasarruf planına yatırmaya çağıracağım, buraya yasal olarak gelip yasal sertifikanızı alacak, aile ekonomisini güçlendirmek için Petro’ya yatırım yapacaksınız.

Petro 6 yeni kripto para borsasında listelenecek

Maduro’nun çağrısının Petro’nun 6 yeni kripto para borsasında listelenmeye başlaması ile aynı haftaya denk gelmesi dikkat çekici bir nokta olarak duruyor.

Petro’yu listelemeye başlayacak olan kripto borsalarından biri olan Cryptia ise Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dash (DASH) ve Ripple’nin (XRP) Petro ile ticaretlerinin komisyon almadan yapılmasını sağlayacak.

Ağustos ayında ise Maduro, Petro’nun ileriye dönük planlarında maaşların da ödeneceği bir hesap birimi olacağından bahsetmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin