2019 yılına dair dikkat çeken bir kripto para raporu yayımlandı
2019 yılına dair dikkat çeken bir kripto para raporu yayımlandı

Araştırma: Şili’deki insanlar, dünyanın başka yerlerine kıyasla kripto paralar hakkında daha fazla bilgi sahibi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şilili araştırma şirketi tarafından yürütülen yeni bir çalışma, ülkenin kripto paralar ile ilgili bilgi düzeyine dair önemli bilgiler verdi. Mali Bilgi İndeksi (ICF) tarafından organize edilen çalışma, danışmanlık şirketi Cadem ile birlikte Merkezi Menkul Kıymetler Mevduatı (DCV) tarafından geliştirildi.

Erkeklerin yüzde 51’i, kadınların ise yüzde 27’si kripto paralar hakkında bilgi sahibi

Araştırmaya göre, Şili’deki nispeten az sayıdaki insan, dünyanın başka yerlerine kıyasla kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi. Ülkenin 18 milyonluk nüfusunun yüzde 39’u kripto paraları biliyor.  18-35 yaş grubundakilerde bu rakam biraz daha yüksek, bu yaş grubundakilerin yüzde 43’ünün kripto para bilgisi olduğu belirtiliyor. Her zaman olduğu gibi, kripto para bilgisi cinsiyetler arasında eşitsiz bir şekilde bölünür. Erkeklerin yüzde 51’i, kadınların sadece yüzde 27’sine kıyasla kripto paralar hakkında bilgi sahibi.

Araştırmanın bir başka ilginç istatistiği, bilginin ülke genelindeki finansal teknoloji şirketleri ve kurumlarda daha yüksek olması. Bu alandaki kripto para bilgi düzeyinin yüzde 53 olduğu belirtiliyor. Kripto paraları duymuş olan insanlar, ülke ekonomisinin en üst kademesinde ezici bir şekilde yer alıyor, en zengin sosyoekonomik grup bu katılımcıların yüzde 75’ini oluşturuyorlar.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin