barclays plc
Barclays Plc kripto para ticaret masasını değerlendirmeye alıyor

Barclays Plc kripto para ticaret masasını değerlendirmeye alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların ana akım finans toplumunu etkilediğine dair en somut örneği, Barclays Plc’den gelen en son gelişmeler ile daha net bir hal almaya başladı.

Barclays Plc, geleneksel finans sisteminin kalelerinden biri olarak düşünülebilir. Ama artık bu son söylentiler ile birlikte yeni finansal pazarlara açılma niyetleri su yüzüne çıkmaya başladı. Öyle ki bankadan gelen haberler arasında potansiyel bir kripto para ticaret masasına sıcak baktıkları yönünde  bilgiler var.

Barclays Plc kripto ticaretini gündemine almayı düşünüyor

Bloomberg, Barclays’in ticaret masasının ön değerlendirmede olduğunu bildirdi. Henüz somut bir adım atılmamasına rağmen, bu durum İngiliz bankası için geleceğe yönelik büyük bir adım olarak görülüyor.

Barclays’in bu tür bir ticaret masası hizmeti başlatırsa aynı zamanda bu hizmeti başlatan ilk büyük Avrupa yatırım bankası olma unvanına da kavuşacaklar. Alınacak böylesine radikal bir karar ise tüm dünyada yankı uyandırabilecek cinsten.

Yatırımlardan sorumlu Tim Throsby ve bankanın CEO’su Jess Staley ise yenliklere açık birer lider olarak tanınıyorlar. Öyle ki Throsby, yüksek miktarlardaki sermaye miktarını, daha güvenli kurumsal kredilerden yüksek riskli ticarete devretme kararı alan bir isim.

Diğer yandan işlemleri yürütebilecek bankaları bulma konusunda istekli olan Bitcoin hedge fonları gibi hizmetler için mevcut bir talep bulunuyor. Kripto sektörü ise henüz bankacılık sektöründeki evini bulabilmiş değil. Ancak bu gerçekleştiğinde böyle bir organizasyona katılan herkes için kazançlı bir ortaklık olabilir.

Amerikan Goldman Sachs bu yaz ticarete başlamayı planlıyor

Bu özellikle, kriptoya odaklanan hedge fonların miktarının Şubat 2017’den Şubat 2018’e kadar olan zaman diliminde önemli ölçüde artması ile daha belirgin hale geldi.

Goldman Sachs ise dijital paralar konusundaki hırslarını ifade etme konusunda oldukça açık sözlü olan kurumlardan biri. Amerikan organizasyonu, bilindiği gibi bu yaz ticarete başlamayı planladığı bir ticaret masasının kurulumunu tamamladı.

coinspectator

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin