Barclays Blockchain kodlayıcılarına meydan okuyor.
Barclays Blockchain kodlayıcılarına meydan okuyor.

Barclays Blockchain kodlayıcılarına meydan okuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD bankacılık devi Barclays, önümüzdeki ay bir hackathon’da küresel türev piyasasını yenilemeye yardımcı olmak için yeni ve gelişmekte olan Blockchain kodlayıcılarına meydan okuyor.

DerivHack, Barclays’in hızlandırıcı uzayında 20-21 Eylül tarihleri arasında Londra ve New York’ta eşzamanlı olarak gerçekleşecek. Uluslararası Swap ve Türevleri Derneği (ISDA), Deloitte ve Thomson Reuters, etkinliğin eş sponsoru olacak.

Katılanların, türev işlem sözleşmelerinin ticaret sonrası işlemlerini etkin bir şekilde modellemek için, dağıtık defter teknolojisi (DLT) platformunu kullanarak, ISDA’nın “Ortak Süreç Modeli” (CDM) olan bir dizi işlem ve veri standardını uygulaması istenecektir.

CDM, verilerin farklı firmalar ve platformlarda sunulma ve raporlanma şeklini uyumlu hale getirmeye çalışır. Bu nedenle, benimsenmesi finansal sektörün DLT ve akıllı sözleşmeleri benimsemesi için bir ön koşul olarak görülüyor.

Barclays Blockchain kodlayıcılarına meydan okuyor

Hackathon’un bir amacı, yaygın olarak kullanılan kurumsal DLT platformlarından – R3’ün Corda’sı, Hyperledger Fabric veya Ethereum – türev yaşam döngüsü akıllı sözleşmelerinin en zarif şekilde işlenmesini sağlamaktır.

Barclays Investment Bank’taki CTO Ofisi’nden Dr. Lee Braine:

Neyin kodlanacağına karar vermek her takımın başına gelen bir sorundur. Bu en iyi ve açık şekilde, en verimli olarak üzerinde durulması gereken bir sorundur. Bence bu hackathondan çıkacak türden şeyler tam olarak iyi çözümler içerecek. Mevcut Blockchain platformlarının, CDM ile daha doğal olarak uyumlu hale getirmek için bazı geliştirmelerden yararlandığı durumlar olabilir. Java gibi nesne yönelimli hesaplama dillerine atıfta bulunuyoruz. CDM’ye daha yakın soyutlama  seviyesini yükseltmek için bazı ekstra sınıflar eklemeye eşdeğer olduğunu hayal edebilirsiniz.

Braine, her bir yaşam döngüsü olayından önce ve sonra ticaret yapısını (sözleşmenin değiştirilmesi, değiştirilmesi ya da feshi gibi) nasıl değiştirdiğine ilişkin CDM’nin, hakemlerce değerlendirileceğini işaret etti.

Braine açıklamalarına devam ediyor:

Her bir yaşam döngüsü olayı için girdilerin ve beklenen çıktıların ne olduğu çok açık olacaktır. Ancak katılımcılar, uygun olduğunu düşündükleri bir programlama dili ve platformu kullanabilir.

Taze gözler

ISDA için, hackathon CDM hakkında sektörün üyeleri ve yeni başlayanlardan bazı geri bildirimler alma noktasında bir fırsat sunuyor.

ISDA’nın pazar altyapısı ve teknolojisi yöneticisi Clive Ansell, “ISDA CDM 1.0’ın piyasaya sürülmesinin ardından, modelin geniş bir endüstri katılımcısı grubu tarafından araştırılması ve onaylanması önemlidir” dedi.

Akıllı sözleşmeye bağlı olarak türevlerin ticaret sonrası işlemlerinin standardizasyonunda kilit bir bileşen, temaslara veriyi aktaran akıllı ilhamlardır. Thomson Reuters, Haziran 2017’de BlockOne IQ ile akıllı bir ilham başlatan ilk büyük endüstri oyuncusu oldu.

Thomson Reuters‘da Blockchain yenilikçilik stratejisi direktörü Sam Chadwick:

Bu kabiliyetin hackathon sırasında erişilebilir olması, sektörün gelecekteki altyapısını şekillendirmede çok ihtiyaç duyulan bir bileşen olduğu için, Blockchain tabanlı finansal araçların standartlarının evrimini keşfetmek için büyük bir fırsattır.

Ayrıca, iki yoğun gün, katılımcılara, ISDA CDM’sinin uygulanmasına rehberlik eden türev uzmanlara erişim hakkı verileceği söyleniyor. Bu etkinlik katılımcıların özgeçmişlerini geliştirecektir.

Özetle, Barclays’daki iş mimarı ekibinden Sunil Challa şunları söyledi:

Eğer sektör potansiyel verimlilikleri gerçekleştirecek ve standartların benimsenmesiyle maliyetleri azaltacaksa, o zaman sermaye piyasalarında farklı çözümler arasında daha fazla uyumluluk gerekmektedir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin