SEC: ''Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet değil!''
SEC: ''Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet değil!''

SEC: ”Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet değil!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet mi? Sonunda kripto para tarihinin en büyük sorularından ve tartışmalarından biri resmi olarak SEC tarafından cevaplandı.

SEC: ”Ethereum ve Bitcoin menkul kıymet değil!”

Yahoo Finance’in bugün San Fransisco’da düzenlediği All Marketler Zirvesi’nin kripto para bölümünde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Kurumsal Finansman Direktörü William Hinman, komisyonun Ethereum ya da Bitcoin‘i menkul kıymet olarak sınıflandırmayacağını söyledi. Komisyonun bu politikası, SEC Başkanı Jay Clayton’ın şu sözleriyle uyuşuyor:

Kripto para birimleri menkul kıymet değil ve menkul kıymet tanımı, Bitcoin’i içerecek şekilde yeniden düzenlenemez.

Clayton, dijital tokenlerin menkul kıymet olduğunu ancak kripto paraları olmadığını belirtti.  William Hinman’ın açıklaması, SEC’in konuya yönelik pozisyonunu belirledi. William Hinman konuya yönelik şunları söyledi:

İsim önemli değil, ancak varlığın nasıl satıldığı, ne vaat ettiği ve nasıl davrandığı sınıflandırmanın belirleyici faktörleri.

“Bir kripto para ağı yeterince merkeziyetsizse, o kripto para menkul kıymet değildir.”

Hinman, SEC’in kripto para ve dijital varlık kurallarını değiştirmeyeceğini daha ziyade bunları uygulayacağını belirtiyor. Önceden, Ethereum veya Bitcoin SEC’e kayıtlı olmaları durumunda şirket hisseleri aracılığıyla menkul kıymet olarak sunulabiliyordu. Ancak şimdi bunların altın ve petrole benzer davranışlar sergiledikleri konusunda fikir birliğine varıldı.

Hinman’a göre bir kripto para ağı yeterince merkeziyetsizse ve alıcıların artık üçüncü taraflardan yönetimsel denetim beklentisi yoksa, o kripto para bir menkul kıymet değildir. Hinman, bir yatırım fırsatını “kripto para” ya da “token” olarak etiketlemenin de bir varlığı menkul kıymet yapmadığını söylüyor.

CFTC, Bitcoin vadelilerinin üç borsada işlem görmesine izin verdi

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), bir süredir SEC’i Ethereum üzerindeki pozisyonunu netleştirmeye çağırıyordu. Her iki ajans da para birimlerinin ilk başta nasıl teklif edildiğini tartışıyordu. CFTC, geçtiğimiz yıl Bitcoin vadelilerinin üç borsada işlem görmesine izin verdi. SEC, Ethereum ve Bitcoin’i menkul kıymet olarak kabul etseydi, kripto para borsalarında büyük bir satış çılgınlığı yaşanacaktı. Ayrıca düzenlemelerin borsalar, mülkiyetler ve piyasalar üzerinde nasıl uygulanacağına dair belirsizlik olabilirdi.

Finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin