Önemli Gelişme: Ripple (XRP) bankacılık lisansı alıyor
Önemli Gelişme: Ripple (XRP) bankacılık lisansı alıyor

Bankacılık devi Ripple’ın teknolojisini kullanacak: XRP atakta bekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) ve Mitsubishi Corporation, uluslararası para transferleri için Ripple (XRP)’ın dağıtık defter teknolojisini (DLT) kullanma niyetinde olduklarını açıkladı. Bankacılık devi Ripple’ın teknolojisini kullanarak sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmayı amaçlamakta.

Bankacılık devi Ripple’ın teknolojisini uluslararası para transferinde kullanacak

Dünyanın en büyük beşinci bankası konumunda bulunan Japon Mitsubishi UFJ Financial Group’un (MUFG) bankacılık birimine göre, uluslararası para transferinde dağıtık defter teknolojisinin kullanımı işlem maliyetlerini ve süresini azaltacak. Yapılacak testlerde İngiltere’den Standar Chartered’ın da büyük bir katılımcı olarak yer alacağı belirtiliyor. Ayrıca açıklamada birkaç yıl içinde bu teknolojinin pratik kullanımına da geçmenin hedeflendiği belirtilmekte. Mitsubishi,  konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mevcut uluslararası havale yönteminde her ülkenin finans kurumlarının yer aldığı Uluslararası Bankacılık İletişim Birliği (SWIFT) ağını kullanıyoruz. Çoğu durumda işlem birden çok bankadan geçmekte ve genellikle birkaç gün sürmekte.

Bu gelişme hem Ripple hemde XRP kripto parası için önemli. Son zamanlarda yaşanan olaylardan kötü etkilenerek düşüş eğilimine giren XRP’nin yeni bir atağa geçmesini sağlayabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Webchaat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin