Kenyalı bankalar Blockchain teknolojisinden faydalanacak
Kenyalı bankalar Blockchain teknolojisinden faydalanacak

Bankacılık devi JP Morgan, Blockchain’i birçok alanda kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon Harvard verdiği bir röportajda fiat para ödeme uygulamalarının işleri için en büyük potansiyel bozguncu olduğunu söyleyerek kripto paralar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ayrıca Jamie Dimon Blockchain teknolojisine yönelik olumlu açıklamalar yaptı.

“Kripto paralar hakkında daha fazla şey söylememeliyim.”

Jamie Dimon’a şirketinin rekabet tehdidinin ne olduğu sorulduğunda, aralarından “ödemelerin yeni şekli” olarak adlandırdığı şeyi tercih etti. Özellikle PayPal, Venmo ve Alipay’ı özel olarak ele alan Amerika’nın Big Four bankalarının en büyüğü olan JPMorgan Chase yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Dimon, bu şirketlerin temel bankacılık hizmetlerini sohbetlerine, sosyal platformlarına ve alışveriş deneyimlerine yerleştirmekte oldukça iyi bir iş yaptıklarını belirtiyor. Kripto paralar ile ilgili görüşü sorulduğunda ise Dimon, şunları söyledi:

Kripto paralar hakkında daha fazla şey söylememeliyim. Çünkü kripto paralar altın ya da fiat para birimleriyle aynı şey değil.

JP Morgan ve Jamie Dimon’un Blockchain’e olan ilgisi artıyor

Dimon ayrıca Blockchain teknolojisinin “gerçek” olduğunu belirterek JP Morgan’ın Blockchain’i test ettiğini ve pek çok şey için kullanacağını da vurguluyor. JP Morgan’ın kripto para birimi ile ilgili duruşu ile Dimon’ın görüşleri her zaman birbirleriyle paralel olmasa da her ikisi de geçtiğimiz yıl boyunca bir değişim geçirdi. 13 Eylül 2017’de Dimon, bir yatırımcı toplantısında Bitcoin’i dolandırıcılık olarak adlandırdı ve hesabında Bitcoin olan herhangi bir çalışanı da işten çıkarmakla tehdit etti.

Bu yılın şubat ayındaki JP Morgan’ın yıllık raporunda, hem finansal kuruluşlar hem de onların bankacılık dışı rakiplerinin kripto para birimleri gibi aracılık gerektirmeyen teknolojilerin tehdidi altında olduğu belirtildi. Bununla birlikte, son birkaç ay içinde JPMorgan ve Dimon’un Blockchain teknolojisine olan ilgisinin arttığını yapılan son patent başvuruları gösteriyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin