Bank of Mexico kripto ile ilgili bankacılık hizmetleri için yeni düzenlemeler yayımladı
Bank of Mexico kripto ile ilgili bankacılık hizmetleri için yeni düzenlemeler yayımladı

Bank of Mexico kripto ile ilgili bankacılık hizmetleri için yeni düzenlemeler yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of Mexico, finansal kurumlar için kripto para yatırımcılarına hizmetlerini düzenli olarak sunmalarını kısıtlayan bir güncelleme yayımladı.

Bank of Mexico, yeni düzenlemenin ana hatlarını ortaya koydu

Finansal kurumlar, kripto para ile ticaret yapan ve işlemlerine göre kategorize eden tüm müşterilerinin kimliğini doğrulamak zorundadır. (Eğer düzenli veya profesyonel bir temelde ise.) Profesyonel olarak ticaret yapanlar sadece mevduat hesabı talep edebilir ve ek kimlik bilgileri vermelidir.

Yeni düzenlemelere göre, bankacılık hizmet sağlayıcıları düzenli veya profesyonel tüccarlar için yeni hesaplar açmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca bankalar, Bitcoin gibi çeşitli kripto para ticareti yapan kripto alıcılarına taşınan herhangi bir fon için daha fazla geçerlilik formu sunmalıdır. Her mali kurum, yasadışı gelirlerin kripto ile ilişkili hesaplara aktarılmasını engelleyebilecek yönetilebilir politikalar ve önlemler sağlamalıdır.

Güncellemeler ayrıca bankaların, mevduatın meydana geldiği aynı bankacılık iş gününde kripto müşterilerine erişebilecekleri paralar sağlamasını da yasaklamaktadır. Eğer Bank of Mexico, bankayı müşterilerini daha yakından takip etmesi için yönlendirdiği son dakika bildirimlerini gönderiyorsa bu durum o zaman geçerlidir.

Bank of Mexico, tedbirlerin kara para aklamaya karşı olduğunu açıkladı

Bank of Mexico, bu tedbirlerin ülkede kara para aklamak veya yasadışı mali faaliyetlerini önlemek amacıyla uygulandığını belirtti. Bununla birlikte, bankalar bu yeni politikalara ilişkin endişelerini dile getirerek piyasa verimliliğine zarar vereceklerini belirtti.

Kripto para borsaları, yönetmeliklerle birlikte işlem süresini çok daha yavaş ve daha pahalı hale getirecek olan yeni know-your-customer (KYC) yönergeleriyle ilgili kaygılarını dile getirdi.

Bank of Mexico tarafından onaylanan tüm kripto para borsalarının, aynı zamanda kripto paraların mülkiyeti ve kontrolü ile ilgili şart ve koşulları belirleyen fin-teknoloji yasası kapsamında dağıtılan bir dizi kılavuzun şartlarını da karşılaması gerekmektedir.

Düzenleme eylül 2019’da yürürlüğe girecek. Mali kurumlara yeni kurallara uymak için yaklaşık bir yıl süre verilecek.

coindoo

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin