Bank of China, Blockchain teknolojilerine servet akıtacak.
Bank of China, Blockchain teknolojilerine servet akıtacak.

Bank of China, Blockchain araştırmalarına bir servet ayırmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of China, Blockchain teknolojilerini hizmetlerine entegre etmeye hazırlanıyor. Çin’in dördüncü en büyük bankası, yıllık gelirinin yüzde 1’inden fazlasını gerçek zamanlı izleme sistemlerini iyileştirmeye yönelik araştırmalara ayırmayı planlıyor.

Ülke içinde kripto para kullanımının sıkı bir şekilde düzenlenmesine karşın, Bank of China Baş Bilgi Yetkilisi Liu Qiuwan harcama planını açıkladı. Blockchain ile ilgili araştırmalar da dahil olmak üzere teknolojik araştırmalar hakkında çok sayıda bilgi böylelikle açıklığa kavuştu.

70 trilyon doları aşan bütçe söz konusu!

Çin Bankası, bulut bilişim, büyük veri ve yapay zeka konularında araştırma yapmakla ilgileniyor. Banka, yıllık gelirinin yüzde 1’inden fazlasını, teknoloji araştırmalarına harcamayı planlıyor. Bu sayı 2017 yılında 483,7 milyar yuana (70.9 trilyon dolar) denk gelmekteydi.

Bankanın nihai hedefinin, finansal riskleri yönetmek için gerçek zamanlı izleme sistemlerini iyileştirmek olduğu belirtiliyor. Qiuwan, bankanın pilot projelerinin 12’sinde veri paylaşımı, sınır ötesi ödeme, dijital para birimi, dijital faturalar dahil olmak üzere Blockchain’in zaten uygulandığını söyledi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Önde gelen derecelendirme kuruluşu Weiss Ratings: “Ripple, en hızlı dijital varlık.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin