featured
Amazon Prime 22 Mayıs'ta Bitcoin Afrika belgeseli yayımlayacak

Afrika ülkeleri Blockchain teknolojilerini yavaş yavaş benimsiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Afrika ülkeleri kripto ve Blockchain teknolojilerine daha yavaş yaklaşımı benimsiyor. Yeni yayınlanan bir Ecobank raporu, Blockchain konusunda pek çok Afrika ülkesinin yaygın bir “Bekle ve Gör” politikası izledikleri yaklaşımını özetliyor.

Yaklaşık 40 Afrika ülkesinde faaliyet gösteren bir  pan-afrika bankası olan Ecobank’ın yeni bir raporu, kıta genelinde sergilenen Blockchain ve kripto paranın zamansal yanıtını özetledi.

Rapora göre, kıtanın güney ucu, Güney Afrika ve Svaziland’da kripto para birimlerini yasallaştığı ve düzenlemelerin yapıdığı belirtiliyor.Bu ülkeler, kıtadaki en ilerici zihniyeti temsil ediyor.

Ecobank orta Afrika brifing notu, konuyu şöyle özetliyor:

Birçok Afrika hükümeti ve düzenleyici, kripto paranın hem risklerini hem de potansiyel olumlu etkilerini tanıyor. Bazıları da kripto para birimleri ile altta yatan Blockchain teknolojisi arasındaki farkı takdir ediyor. Ancak, kripto para işlemlerine izin verme konusunda temkinli davranıyor.

Afrika ülkeleri Blockchain düzenlemelerine temkinli yaklaşıyor

Kıtadaki bazı ülkeler, sıkıntı yaşayan diğer ülkelerin uygulayıcı yönetmelikler ile sorunlarını nasıl aştığını izlemek için “bekle ve gör” yaklaşımını benimsiyor. Doğal olarak bu ülkelerin tepkileri de daha yavaş oluyor.

Afrika ülkeleri, ilk hamleyi yapmaktan ziyade, ilkeleri düzenlemek ve yenilemek için komşularına bakıyorlar ve hatalarından ders alıyorlar.

Kıta boyunca Blockchain teknolojilerinin saldırgan bir şekilde yanlış anlaşılması oldu. Afrika ajansları devrimci Blockchain teknolojisinin olumlu yönlerini kabul ediyor. Ancak mevcut düzenleyici politikalarda çok fazla tutarsızlık var.

Hindistan ve Güney Kore, uygun standartların oluşturulması konusunda kendine özgü özelliklerini gösterdiler. Gecikmeli bir stratejiyi izleyen Afrika ülkeleri, yavaş ulusal geçişlere yol açacak. Ancak belki de geniş çaplı benimseme ile geçişler yumuşayabilir. Muhafazakâr duruş göz önüne alındığında, uluslararası yönetmeliğe dikkat edilmesi, Afrika’da Blockchain’in geleceği hakkında bir şeyler söyleyecektir.

bitrates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin