Balina, ETH ATH'ye ulaştıktan sonra 1.3 Milyar Dolar'ı DeFi'ye taşıdı
Balina, ETH ATH'ye ulaştıktan sonra 1.3 Milyar Dolar'ı DeFi'ye taşıdı

Balinalar ve kurumların kripto ticaret stratejisi açığa çıktı! Farklı ne yapıyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler kripto para borsası OKEx tarafından yayımlanan yakın tarihli bir rapor, perakende yatırımcıların son birkaç ay içinde yükselen Bitcoin fiyatını takip ettiğini söylüyor. Bunun aksine, balinalar ve muhtemelen kurumlar ise kâr ediyor ve öncelikle diplerden alım yapıyor.

OKEx ve Kaiko balinaların ticaret stratejisini açığa çıkardı

OKEx, borsada en çok kullanılan ticaret çifti olan BTC/USDT’den verileri analiz etmek için blok zinciri veri şirketi Kaiko ile ortaklık kurdu. İki organizasyon 1 Ağustos 2020 – 30 Kasım 2020 arasındaki performansı takip etti.

Bu ticaret çifti üzerindeki aktiviteyi birkaç farklı kategoriye ayırdılar. Bunlar arasında perakende trader’lar (0,5 BTC’nin altındaki işlemler), 0,5 BTC ile 2 BTC arasında, 2 BTC ile 5 BTC arasında (profesyonel tüccarlar), 5 BTC ile 10 BTC arasında ve 10 BTC veya daha fazlası (büyük tüccarlar, balinalar veya kurumlar) yer alıyor.

Balinalar küçük yatırımcılardan farklı ne yapıyor?

Rapor, 10 veya daha fazla BTC içeren siparişlerin büyük trader’lar, balinalar ve kurumlardan geldiği konusunda ısrar etmesine rağmen, bu tür trader’lar için katı eşikler olmadığından bunları ayırt etmenin aslında daha zor olduğunu kabul etti.

Bununla birlikte BTC’nin neredeyse iki katına çıktığı bu dönemde perakende trader’ların davranışları oldukça belirgin görünüyor. Aylara göre hakim trendi gösteren aşağıdaki tablo, küçük ölçekli yatırımcıların artan fiyatlara rağmen Ekim ve Kasım aylarında emir vermeye devam ettiğini gösteriyor.

Ağustos - Kasım arası yatırımcı davranışları
Ağustos – Kasım arası yatırımcı davranışları

Raporda şu ifade yer alıyor:

Perakende yatırımcılar çoğunlukla fiyat artışı sırasında pozisyonlarına eklemeye devam ediyor. Bunun sonucunda kısa ve orta vadede tuzağa düşüyorlar.

Öte yandan, büyük traderlar (veya balinalar ve kurumlar) en önemli BTC paylarını 10.000 dolar civarında biriktirdiler ve “bu ralli sırasında kâr almaya karar verdiler.”

Birkaç hafta önceki Şükran Günü’nde Bitcoin ve çoğu kripto para birimi birkaç saat içinde büyük değer kaybetti.

Rapor ayrıca farklı yatırımcı türlerinin bu olumsuz gelişmeler sırasında nasıl davrandığını da araştırdı. Beklenildiği gibi, daha küçük traderlar BTC’lerini panikle satıyor, balinaların ve kurumlar ise dipten satın alıyor. Piyasa iyileşmeye başladığında da durum tekrarlanıyor.

Bu tablo, BTC 30 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, perakende yatırımcılar dışında herkesin nasıl kâr elde ettiğini gösteriyor.

Şükran Günü'nde yatırımcı davranışları
Şükran Günü’nde yatırımcı davranışları

Son olarak OKEx ve Kaiko, bu trader’lar arasındaki en önemli farkların altını çizerek, “balinalar ve kurumlar, düşükten alım ve yüksekten satış yapıyor” dedi.

Bu arada Cardano CEO’su yeni yol haritalarını ve DeFi’nin bir sonraki merkezinin neresi olacağını açıkladı. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin