lina cüzdanlarının kripto para yoğunluğu endişe verici boyutlarda  
lina cüzdanlarının kripto para yoğunluğu endişe verici boyutlarda  

Balina cüzdanlarının kripto para yoğunluğu endişe verici boyutlarda  

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto varlıkları demokratikleştirme amacına rağmen, önde gelen altcoinler hala az miktarda bir cüzdan koleksiyonunda yoğunlaşıyor. Önde gelen coinlerin çoğu hala küçük bir balina grubu tarafından tutuluyor ve Clovr’un son raporuna göre, önemli ölçüde geniş kitlelere ulaşmamış durumda. Bulgular, balinaların borsa cüzdanlarının hesaplanması sonrası bile tokenleri kontrol ettiğini gösteriyor.

Litecoin (LTC) özelinde bakıldığında, net değeri yüksek 189 adres, kripto paranın yüzde 50’sinden fazlasını tutuyor. LTC, bir hisse ispatı coini değil. Bu yüzden sahiplik o kadar önemli değil ama yine de servet eşitsizliği önemli bir durum olarak görülebilir.

Ethereum (ETH) için sadece 322 “balina” cüzdanı kripto paranın % 50’sinden fazlasına sahip. Bu durum ETH’nin gelecekteki yükseltmeleri düşünüldüğünde ciddi bir sorun teşkil edebilir.

Bu durum, 1000’den fazla cüzdanda dağılmış Bitcoin Cash (BCH) ile biraz daha iyi. Ancak, BCH cüzdanlarının bir kısmı, sert çataldan kasti olarak seçilmeyen bir miras olabilir.

Bitcoin‘e (BTC) gelince, yüzde 50’den fazla kripto paranın 4.545 cüzdanda olduğu görülüyor. Bu, borsaların yanı sıra kripto paraların hareket etmediği eski “balinaları” da içeriyor. Kabaca tahminler, çeşitli nedenlerle sonsuza dek kilitli yaklaşık 3 milyon BTC’nin olabileceğine işaret ediyor.

tokenlere gelince, durum daha da kötü. Önemli bir servet dağıtım programına sahip önde gelen varlıklar bile, önde gelen cüzdanların elinde arzlarının yüzde 70’inden fazlasına sahip.

Çalışma, “En az adreste en fazla zenginlik yoğunluğunu gösteren tokenlerin tümü, nispeten küçük piyasa sermayesine sahip tokenlerdi ki bunlar 100 milyon dolar ya da daha az olanlar.

“En fazla ağırlık” riski her varlık için farklı ve bir token veya coin satın almak, her seferinde araştırma yapmayı gerektirir. Bazı tokenler için en yüksek risk, kurucuların veya geliştirici ekibin bu varlığı çok bilgisi olmayan yatırımcılara satmaya çalışmalarıdır.

Piyasalar sıcak cüzdandan çalınma riski taşıdığı için büyük borsa cüzdan riski ayrı bir konudur. Bazı küçük kripto paralar için, arzın çoğunu borsalarda depolamak, borsanın kapanmaya karar vermesi durumunda zararlara neden olabilir.

cryptovest


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin