Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Bitcoin Korku ve Risk iştahı Endeksi BTC’de satın alma fırsatı sunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta kripto para piyasası için zor bir periyot oldu ve birçok coin, ciddi düşüşler kaydetti. Arcane Research tarafından yayınlanan bir rapora göre, ilk on kripto para biriminin ortalaması yüzde 10 civarında bir düşüş gösterdi ve Ethereum gibi ana varlıklar 2019’daki toplam kazancının% 95’ini kaybetti.

Bitcoin, kripto pazarındaki altcoinlerden daha iyi performans göstermesine rağmen, 17 Aralık’taki değerlemesi 6.609 dolar civarındaydı ve 7000 dolarlık direncinden uzaklaşmıştı.

Düşen fiyat Bitcoin ’in temel özellikleri üzerinde etkili oluyor

Raporda, BTC’nin değer kaybettiği fiyatla birlikte, reel işlem hacminin Haziran ayının başından bu yana düşüşe geçtiği öne sürdü. Dünyanın en büyük kripto varlığının, Mayıs ayının ortalarında gerçekleşen büyük bir yükseliş trendine sahip olduğunu ve aynı zamanda pek çok BTC yatırımcısı tarafından Nisan-Haziran ayları boyunca pazar yükselişinin lideri olarak kabul edildiğini belirtmekte fayda var.

Tablodan, Haziran ayının başından itibaren yılın en yüksek seviyesine çıktığından beri, Bitcoin’in 7 günlük ortalama işlem hacminin yüzde 88 oranında azaldığı ve yatırımcıların 2019 ortalarındaki kadar aktif olmadıklarını gösterdiği görülmektedir.

Yukarı doğru bir eğilime benzeyen şey şimdi tekrar düz görünüyor, hatta aşağı doğru bile. Bu seviyeler Mayıs ayının başından bu yana görülmedi. O sırada Bitcoin fiyatı 5.500-6.000 dolar civarındaydı.

Aşırı derecede düşüş gösteren diğer bir önemli gösterge de Bitcoin’in Korku ve Risk iştahı Endeksi. Bugün, endeks toplulukta “Extreme Fear” hissiyatını kaydetti. Bu durum yatırımcıların mevcut fiyat hareketinden dolayı gergin olduğunu gösteriyor. Aksine, Kasım ayının büyük bir kısmı için kaydedilen duygu ‘Korku’ idi.

Bu gözlemler, bir ters harekete neden olabilir

Korku ve Risk iştahı Endeksi’ne göre, Aşırı Korku senaryosu, daha fazla satın alma fırsatı olasılığını ortaya çıkarıyor. Bu, birçok yatırımcının gelecek birkaç hafta boyunca aktif olmasına neden olabilir.

Bitcoin fiyatı, şu an yukarıda belirtilen raporda sunulan düşüş görünümüne karşı yükseldi ancak kripto para 24 saat içinde % 15’lik bir fiyat artış gösterdi, yazım sırasında ise Bitcoin, 7170 dolar değerinde idi.

2019’un son birkaç haftası, piyasanın bugünkü fiyat hareketinin büyük fiyat dalgalanmaları olasılığını artırdığı için kripto paranın yeni yıla etkili girmesini sağlayabilir.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin