Bakkt ’ın hacmi Bitcoin (BTC) opsiyon işlemleri başlamasına yakın yükseliyor
Bakkt’ın hacmi Bitcoin (BTC) opsiyon işlemleri başlamasına yakın yükseliyor

Bakkt’ın ilk haftası beklentileri karşılamadı, BTC düşüşünü sürdürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bakkt’ın vadeli işlem ticaretindeki ilk haftasında hayal kırıklığı yaşanıyor. Intercontinental Exchange tarafından tasarlanan Bakkt, ilk hafta vadeli işlem sözleşmelerinde sadece 1,5 milyon dolar kaydetti. Bakkt’ın resmi açılışından bir gün sonra Bitcoin fiyatı yüzde  13’ten fazla düştü. Ayrıca, ticaretin ilk haftasında herhangi bir büyük müşteriye rastlanmadı.

Kripto topluluğu, Bakkt’ın vadeli işlem platformunun açılışını görmek için bir yıldan fazla bekledi. Ancak  Bakkt, şu an için beklentilerimi karşılamaktan uzak bir görünüm verdi. Vadeli işlem ticaret platformu için ilk hafta hayal kırıklığı ile sona erdi.

Bakkt ilk haftasında 71 adet sözleşme sattı

Uzmanlar, Bakkt’ın vadeli işlem platformunun piyasaya sürülmesinin Bitcoin pazarı için çok olumlu olacağı görüşünde birleşmişlerdi. Ancak Bakkt’ın piyasaya sürülmesinden sonraki gün BTC’nin fiyatı yüzde 13 düştü. Bu düşüş, aynı zamanda Ocak ayından bu yana en büyük günlük düşüş olarak kaydedildi. Bakkt’ın ilk gününde sadece 71 adet sözleşme satıldı. Aralık 2017’de piyasaya sürülen Chicago Ticaret Borsası (CME), ilk haftasında 460 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlem görmüştü. 1,5 milyon dolarlık hacim yapan Bakkt ile karşılaştırıldığında arada büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz.

CME açılışında da BTC’de düşüş görülmüştü

Bakkt’a benzer şekilde, CME’nin piyasaya sürülmesinden sonraki gün Bitcoin fiyatı da 19.000 dolardan 17.000 doların altına düşmüştü. Bakkt, faaliyete başlamasının ilk haftasında kurumsal  müşterileri de alamadı. Uzmanlar, Baktt’ın vadeli işlem alım satım işlemlerinin büyük kurumların kripto varlıklarına olan güvenini sağlamada son derece önemli olduğunu savunuyorlar.

Bununla birlikte, Bakkt hakkında kesin kararı vermek için henüz çok erken, ancak kripto topluluğunun öngördüğü gibi bir başlangıç olmadığını söyleyebiliriz.

chaintimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin