bakkt haberi
Bakkt haberi neden Bitcoin ETF'den daha büyük bir haber?

Bakkt haberi neden Bitcoin ETF’den daha büyük bir haber?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Litecoin kurucusu Charlie Lee, fiyatların “depresif” olmasına rağmen, geliştiricilerin, bu endüstrinin olgunlaşmasına odaklanmaları için en uygun zaman olduğunu belirtti. Ve Bakkt haberi, çok uluslu bir firma olan bazı yenilikçi görüşe sahip kurumlar tarafından uzun vadede bu sektörü destekleyecek heyecan verici yeni bir gelişme olarak geldi.

Bakkt haberi yılın en büyük kripto haberi olarak görülüyor

Haftalar önce, the Intercontinental Exchange (ICE), Starbucks, Microsoft ve bir dizi A listesi şirket ve fon ile işbirliği yaparak, kripto merkezli bir platform başlatma planlarının olduğunu açıkladı. Bakkt olarak adlandırılan platform, daha fazla verimlilik, güvenlik ve fayda sağlayarak, dijital varlıklara kurumsal, ticari ve bireysel katılım için ölçeklenebilir bir geçiş sağlama hedefine sahip.

Bu haber piyasadaki bir diğer düşüşün ortasında açıklanmış olsa da, Bakkt hızlı bir şekilde sektörün en çok konuşulan konularından biri oldu. Fonstrat’ın Tom Lee ve CNBC’nin Brian Kelly gibi sektör liderleri bu platforma birçok kez övgüler yağdırdılar.

En yakın zamanda Bakkt, endüstriye benzersiz bir odak noktası getirmeyi amaçlayan araştırmacılar, analistler ve tüccarlardan oluşan bir ekip olan Ironwood Araştırma Grubu’nun (IRG) dikkatini çekti. Bu haftaki “Not Financial Advice Show” podcast’i sırasında IRG ekibi, izleyicilere platform hakkında detaylı bilgiler vererek Bakkt’a ayrı bir paragraf açtılar.

https://twitter.com/Ironwood_RG/status/1034513723753414656

Analistlerin ortak görüşü Bakkt oluşumunun sektörü hızla yükselteceği yönünde

Analistler grubu, Bakkt’in bu sektörü muhtemelen hızlandıracak bir Bitcoin Futures aracı kurma planlarını ilk kez gündeme getirdi. Hali hazırda kurulmuş olan CBOE ve CME vadeli işlemlerinin aksine, ICE destekli platform, IRG podcast sunucusu tarafından işaret edildiği üzere, “Bitcoin’in piyasa değeri için çok daha iyi” olan vadeli işlem sözleşmesini fiziki ‘bakkt’ yapmayı amaçlıyor. Kripto varlığının fiyatı için bunun ne anlama geldiğini açıklayan IRG analisti Mike Strutton şunları söyledi:

Bakkt Bitcoin vadelileri ile fiziksel olarak destek gelecek. Yani Bitcoin piyasadan satın alınacak ve kaldırılacak. Bu sözleşmelerin süresi boyunca da platformlarında depolanacak. Ve günlük işlemlerde bu sözleşmeleri yapıyorlar ve onlar üzerinde herhangi bir kaldıraç veya marj ticareti yapmıyorlar. Benim görüşme göre, bu bilgiler özellikle piyasaya çıktığında pazar için gerçekten sağlam bir yükselişe neden olabilir.

Bakkt haberi kripto sektöründen çekinen yatırımcılar için bir umut oldu

Bu aracın CFTC’den onay alması muhtemel olduğundan, bu sözleşme, Bakkt’ten önce yatırım yapmaktan çekinen perakende ve kurumsal yatırım geçmişi olan binlerce yatırımcıdan fon çekme potansiyeline sahip. Bu vadeli işlemler kendi içlerinde yükseliş yönlü haberler olsa da, IRG, Bakkt’ın uzun vadeli beklentilerinin bu kadar umut verici görünmesini ve ABD merkezli Bitcoin ETF‘den daha etkili olmasını beklediğini ifade etti. Strutton şunları söyledi:

Bakkt’ın geleceği neye benziyor? İşte burası gerçekten heyecan verici. Dolayısıyla eğer Kasım ayında Bakkt vadelileri hazır olur ve hedeflerine ulaşıp platformlarını başarılı bir şekilde yönetirlerse, hemen sektörü çok daha hızlı bir şekilde büyütebilirler. Bu yüzden Bakkt’in ETF’lerden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

IRG analisti, ICE’nin Microsoft, Starbucks ve Strutton’a göre Boston Consulting Group olmak üzere en büyük üç ortaklığına dikkat çekti. Microsoft’un sadece Bakkt’ın teknik tarafında rol alma isteği söylentilere rağmen, platformdaki Starbucks katılımı “bu karışıma ilginç bir bakış açısı” sunabilir. Çünkü perakende devi kripto varlıklarının global piyasada günlük olarak benimsenmesine yol açabilir.

ICE’nin Bakkt platformu hala emekleme döneminde olmasına rağmen, endişelenen yatırımcıların her yolu denemesine gerek kalmayacak. Ve Brian Kelly bunun “yılın en büyük kripto haberi olduğunu” kaydetti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin