Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Bakkt Bitcoin fiyatını nasıl etkileyebilir? Mevcut vadeli işlemlerden farkı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Borsası’nın (NYSE) ana şirketi olan ICE tarafından işletilen bir Bitcoin vadeli işlem piyasası olan Bakkt, ABD hükümetinden onay almaya oldukça yaklaştı.

Bakkt Bitcoin’in yatırımcılarına fiziksel teslimatını içeren iş planını onaylatmak için Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile birlikte çalışıyor.

Bakkt’ı diğer Bitcoin vadeli işlem piyasalarından ayıran nedir?

ABD piyasasında CME ve CBOE gibi mevcut Bitcoin vadeli borsaları nakit tabanlı çalışır. Bu da sözleşmelerinin Bitcoin ile değil ABD doları ile yapıldığını gösterir.

Bu nedenle, CME ve CBOE sözleşmelerinin sınırlı arzı göz önüne alındığında, iki vadeli piyasanın Bitcoin’in gerçek fiyatı üzerindeki etkisi asgari düzeyde kalma ihtimali yüksek kalıyor.

Bakkt CEO’su Kelly Loeffler, nakit anlaşmalı sözleşmelerin bazı faydaları olduğunu, ancak fiziki olarak yerleşik Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin varlığını destekleyen altyapının güçlendirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Bakkt’ın amacının yatırımcıların dijital varlıklara yatırım yapılması için rahat bir ortam oluşturmak olduğunu vurguladı. Ve “Nakit ödemesi almak harika, ancak fiziksel teslimat için bir ihtiyaç var” görüşüne sahip.

Bakkt Bitcoin vadeli işlem piyasası tarafından garanti altına alınan Bitcoin’in fiziki teslimi, yatırımcılara kripto varlıklarının gözaltına alınmasını ve varlığın piyasadaki her yatırımcıya teslim edilmesini sağlayacak. Varlığa olan talebe ve Bakkt’ın borsadaki alım satım faaliyetine bağlı olarak, Ocak ayında Bakkt’ın programlı lansmanı baskın kripto paranı arzını etkileyebilir ve Bitcoin fiyatında artışa neden olabilir gözüyle bakılıyor.

Kobre&Kim’de bir hükümet koruma savunması ve menkul kıymet dava avukatı olan Jake Chervinsky şunları söyledi:

Ayrıca dikkat çeken husus Bakkt’ın gözaltına alınacağı ve gerçek Bitcoin vereceğidir. Bu, kurumsal girişlerin arzı azaltacağı ve dolayısıyla (belki) fiyatı da artıracağı anlamına gelir. Bu, sadece nakit ödemeli vadeli işlemlerle ilgilenen CME ve CBOE gibi diğer düzenlenmiş vadeli işlem piyasalarından farklıdır.

ABD’de, ICE, kurumun CFTC’nin onayı olmadan vadeli işlem ürünlerini kendi kendine sertifikalandırmasına izin veren bir CFTC tescilli sözleşmeli pazar olarak tanınıyor.

Bununla birlikte, bir Bitcoin vadeli işlem piyasası, ICE’nin desteklediği piyasaların çoğundan yapısal olarak farklı. Ve bu nedenle, ICE’nin CFTC’den doğrudan onay alması gerekmese bile, Chervinsky, yeni geliştirilen pazarda tam onayını almak için hala komisyonla birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Bakkt bir adım daha yaklaştı

Bakkt, planlanan lansman tarihi olan 24 Ocak 2019’da çalışmaya başlama konusunda bir adım daha yaklaştı. Kurum CFTC’nin onayını Ocak ayının başında güvence altına alabilirse, Bakkt futures piyasasını halka açık ilk çıkış tarihine kadar açması bekleniyor.

Bitcoin’in Bakkt ve borsada işlem gören fon (ETF) gibi diğer beklemede olan yatırım araçlarının fiyatı üzerindeki potansiyel etkisi belirsizliğini korumaya devam ediyor. Ancak, Bakkt’ın ürününün fiziksel olarak yerleştirilmiş öğesi nedeniyle, dijital varlığın fiyat eğilimi üzerinde gözle görülür bir etkisi olması bekleniyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin