bitcoin fiyatı
Bitcoin’in BitFinex’teki açık ve long pozisyonları hızla artmaya devam ediyor ve son zamanlarda popüler kripto para borsasında yeni bir rekora koşuyor.

22 Aralık Bitcoin fiyat analizi: Toparlanma sürecinde ilk ciddi düzeltme görüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

22 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün yine 4.300 dolar direncini denedi ve bu noktada satıcılar ile karşılaştı.
  • Yaşanan düzeltme Bitcoin fiyatını 4.000 doların altına kadar geriletti.
  • Hafta sonu hareketleri düzeltmenin seviyesinde belirleyici olabilir.

22 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Geçtiğimiz haftanın günlerini artıda kapatmayı başaran Bitcoin haftanın son iş günün bir düzeltme yaşayarak günü ekside kapattı. Bunun sonucu olarak 4.000 dolar psikolojik desteğinin altında bir gün kapanışı gördük.

Piyasaya giren fonların etkisi ile yılın son günlerinde olumlu bir havaya giren Bitcoin, 5.000 dolar yolunda ilk engeli olan 4.300 dolar seviyesini geçmeyi başaramayınca bu noktada satış baskısı ile karşılaştı. Mevcut alımlar ve açılan alış pozisyonları yeterli olmayınca BTC/USD paritesinde 3.900 dolar seviyesine kadar bir sarkma gerçekleşti.

Toparlanma hareketinin başladığı 3.280 dolar seviyesini dip ve yükseliş hareketinde geri çekilmenin başladığı 4.300 dolar seviyesini tepe noktası olarak çizilen Fibonacci düzeltme eğrilerine göre BTC, Fib 0,382 noktasına gelen 3.914 dolarda düşüşünü sınırlamış olarak görülüyor. Günlük BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 3.672 dolar seviyesinin denk geldiği Fib 0,618 noktası düzeltmenin olağan sınırı olarak kabul edilebilir.

Buna göre bu seviyenin (Fib 0,618) altına bir hareket toparlanma sürecini bozacak özellikte olabilir. Düşüş senaryosu olarak bahsedebileceğimiz bu fiyat hareketinde sonuç olarak 3.672 dolar seviyesi önemli bir destek olarak çalışabilir.

Olumlu senaryoda ise 3.914 dolara denk gelen fib 0,382 iyi savunulursa, BTC/USD paritesi bu noktadan aldığı güç ile 4.300 dolar seviyesini geçip 4.500 doları test edebilir.

Diğer yandan düşüşe rağmen 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 ve 200 hareketli ortalamalar arasındaki boşluğun azalmaya devam ettiğini görüyoruz. BTC/USD paritesinin 3.900 dolar bandındaki mevcut seviyelerini koruyup bu noktadan yükselişe geçerek 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kırması görülürse bu kazanımları daha da artıracak bir girişim olarak değerlendirilebilir.

BTC/USD paritesi için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, son düzeltmenin etkisi ile negatif bölgede çoğalmaya devam ediyor. Hafta sonu ilk günü sabahında bir dönüş sinyali vermiş değil.
  • Stokastik RSI, aşırı satım yapıldığını işaret ediyor. Bu bölgeden çıkışı alıcılara cesaret verebilir.
  • RSI düşüşe rağmen hala kritik 50 seviyesinin üzerinde yatay seyrediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin