Merakla beklenen duyuru yapıldı: Bakkt, Bitcoin vadeli işlem tarihini açıkladı
Merakla beklenen duyuru yapıldı: Bakkt, Bitcoin vadeli işlem tarihini açıkladı

Bakkt 2019’a 182.5 milyon dolarlık fon ile başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bakkt, ilk sermaye artırımını gerçekleştirdi. Ocak ayında başlatılması planlanan kripto alım satım platformu, ilk finansman turunu 12 ortak ve yatırımcı ile başlattı.

Bakkt 182.5 milyon dolarlık fon topladı

Fon, Bitcoin’in New York Borsası’nın ana şirketi tarafından kurulan yeni platform olarak fintech risk sermayesi kapitalistleri, önde gelen teknoloji şirketleri ve Wall Street kurumları arasındaki artan ilgisinin, dijital varlıklara kurumsal olarak erişim sağlamaya odaklandığını doğruladı.

182.5 milyon dolarlık ilk finansman turuna katılanlar arasında Boston Consulting Group, CMT Dijital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Ortakları, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, Microsoft’un risk sermayesi kolu, M12, Pantera Capital, PayU, yer aldı.

Aralık’ta başlaması planlanan platformun, revize kararından sonra yeni tarihi 24 Ocak olarak belirtildi. Yaşanan bu gecikmenin sebebi olarak Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunun tatil takvimi gösteriliyor.

Her şey tamam başlanmak için onay bekleniyor

Girişimin durumu hakkındaki en son güncellemede, Bakkt için belirli bir lansman tarihi belirtilmedi ve şu açıklama yapıldı:

Ekibimiz 2018’in daha iyisi için Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyor. Endüstri düzeyinde, fiziksel olarak teslim edilen ve depolanan Bitcoin için düzenleyici onay,  ABD yetkililerinin kararına bağlı. Başvurularımızı sunduk ve onaylama zamanlaması artık yasal inceleme sürecine dayanıyor.

Şirketin kurucusu Intercontinental Exchange, 2019 yılının başlarında güncellenmiş bir takvim sunmayı umuyor. Bakkt Bitcoin (USD) günlük vadeli işlem sözleşmesinin ne zaman işlem göreceği ve depolananacağı tam belli değil.

Bakkt’ın borsasında gerçekleştirilecek olan fiziksel olarak düzenlenmiş günlük vadeli sözleşmeleri kurumsal ilgiyi artırması bekleniyor. Vadeli İşlemler ICE Clear US, Inc. tarafından her bir vadeli işlem sözleşmesi bir ABD Doları cinsinden işlem yapan bir Bitcoin teslimatı için imzalanacak. Ayrıca Bakkt’ın Starbucks ile işbirliği devam ediyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin