Bakın Bitcoin, Ripple’ı hangi konuda 100x geçti!
Bakın Bitcoin, Ripple’ı hangi konuda 100x geçti!

Bakın Bitcoin, Ripple’ı hangi konuda 100x geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto yorumcusu Kevin Rooke’ne göre Bitcoin, Ripple (XRP)’ın aktif adreslerde sahip olduğundan daha fazla tam node’ye sahip. 

Ripple (XRP) aktif adresleri ile Bitcoin tam node’lerinin karşılaştırması

Kripto yorumcusu Kevin Rooke tarafından 5 Nisan’da belirtildiği gibi, Bitcoin tam node’lerinin sayısı XRP aktif adreslerinin sayısını aşıyor. En son veriler aktif XRP adresleri için 30 günlük ortalamada 7.570 adresi gösterirken Bitcoin’de 9.567 tam node’yi gösteriyor. Anlaşılır olması için, Bitcoin ağına bağlı herhangi bir bilgisayar bir node’dir. Bitcoin protokolünün tüm kurallarını tam olarak doğrulayan bir node’ye tam node denir. Tam node’ler her bloğu ve işlemi indirir ve bunları konsensüs kurallarına göre kontrol eder.

Aktif adresler ise son 24 saat içinde bir işlem yapan veya alan benzersiz adreslerin sayısıdır. Bununla birlikte, bir yazılım geliştiricisi ve XRP’nin savunucusu Matt Hamilton tarafından belirtildiği gibi, XRP’nin aktif adresleri XRP Ledger’ın tek bir XRP adresinin çok sayıda alt adrese sahip olmasını sağlayan ‘hedef etiketi’ özelliği nedeniyle gösterilmiyor. Yani, toplam aktif adreslerin sayısı sayılmaz.

Bitcoin, Ripple (XRP) 100 kat daha fazla aktif adrese sahip

Daha doğrudan bir karşılaştırma Bitcoin ve XRP arasındaki aktif adreslerin sayısına bakmak olacak.  Verilere bakıldığında Bitcoin, XRP’den 100 kat fazla aktif adrese sahip. Veriler, Bitcoin’in çok daha yüksek ücretleri ve daha uzun doğrulama süreleri olsa bile, ödemeleri yapmak için günlük olarak Bitcoin kullanan çok daha fazla insan olduğunu gösteriyor. İki sistem için node sayısı doğrudan karşılaştırılırken, benzer bir sonuç çıkarmak mümkündür. XRP Ledger’ın konsensüs algoritmasındaki Validatörler ile Bitcoin ağındaki tam node’ler benzer görünüyor.

Cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin