ABD’den peş peşe gelen açıklamalar Bitcoin için yükseliş dönemini başlatabilir mi?
ABD’den peş peşe gelen açıklamalar Bitcoin için yükseliş dönemini başlatabilir mi?

Trump’ın Çin ambargosunu ağırlaştırma kararı Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her ne kadar Bitcoin ve altcoinlerin belirli bir merkezi olmasa da bu dijital paraları kullanan insanların belirli bir merkezi var. Fiat para ile olan yüksek bağımlılıktan dolayı da pekâlâ kripto paralar küresel politik ve ekonomik gelişmelerden oldukça etkileniyorlar.

Bunun bir örneği de bu hafta sonu ve Asya işlem saatlerinin açılışı ile gördük. Öyle ki küresel anlamda yaşanan önemli gelişmeler ve bazı belirsizlikler ışığında Bitcoin’in yeni dalgalı hareketler yaptığı görüldü.

Bitcoin haftalık zirve seviyesinden aşağı geldi

Bitcoin son 48 saatte 5.900 dolar gibi bir haftalık zirve seviyesini gördükten sonra bir düşüş yaşayarak, 5.600 dolar bandına kadar geriledi. Zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 5’lik bir düşüş görüldükten sonra dalgalı hareketlerin devam ettiğini görüyoruz.

Bitcoin’in yükseliş trendindeki kırılmayı, ABD başkanı Donald Trump’ın hafta sonunda Çin mallarına ilişkin ambargoları ağırlaştırma gibi ani bir söylemi ile geleneksel pazarların paniklenmesine bağlayabiliriz.

Rekabetin arttığı ülkeler arasındaki bir ticaret savaşı olasılığını artırabilecek bir hareketle Trump, 200 milyar dolarlık Çin ithalatının yüzde 10 olan gümrük vergisinin yüzde 25’e çıkarmayı planladığını söyledi.

Sonuçta Asya hisse senetleri düşüş yaşadı ve Çinli diplomatlar bu hafta dış ticaret müzakerelerinin sona ereceğini öne sürdüler.

Bitcoin piyasasında durum ne?

Hafif bir Bitcoin fiyat gerilemesine rağmen, kripto para teknik olarak güçlü seyretmeye devam ediyor. Günlük kapanışlara göre bakıldığında 16 ayın en yüksek seviyesine ulaşılması gibi önemli hamleler görüyoruz.

Kripto traderleri arasındaki algının, sektörün geçtiğimiz hafta yaşadığı önemli bir olay olan Bitfinex ve Tether (USDT) sorununda bile ayakta kaldığını görüyoruz.

New York Başsavcılığının 850 milyon dolarlık bir örtbas olduğunu iddia ettiği için, analistler bu olayın devam eden etkilerinin Bitcoin fiyatına yansıyacağı konusunda hemfikirler.

Bitcoin’in ayı piyasasından kesin olarak çıkmadığını düşünen ve bu konuda muhafazakâr kalan tecrübeli yatırımcı Tone Vays, 6000 – 6200 dolar bandının gerçek direnç olarak çalışacağını düşünüyor.

BTC/USD’de 3000 sağlam bir destek ile dip seviyesi olarak gören analist, BTC’de olası bir 4.000 dolar fiyatı gelmeden önce 6.000 doların görülebileceği konusu üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu arada altcoin pazarlarına baktığımızda, Kripto paralarda ortalama yüzde 5’lere varan düşüşlerin meydana geldiğini de görüyoruz.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin