Bahamalar bölgenin dijital cenneti olacak
Bahamalar bölgenin dijital cenneti olacak

Bahamalar kendi kripto parasını çıkartacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bahamalar Merkez Bankası, deneme amaçlı bir hükumet destekli kripto para çıkarmayı planlıyor.

Bahamalılar için bir kripto para birimi şart

Bahamalar’da bu haftanın başlarında gerçekleşen “Blockchain ve Kripto Paralar” isimli konferansta Bahamalar’ın Maliye Bakanı Peter Turnquest konuya yönelik açıklama yaptı. Peter Turnquest yaptığı açıklamada,  dijitalleşmiş bir ödeme sisteminin mevcut yönetim sistemi için geleceğe doğru atılmış bir adım olacağını belirtiyor. Peter Turnquest açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bahamalılar için bir kripto para birimi, ticari bankaların küçülmeye gitmesi, adadan ayrılması ve insanları bankacılık hizmetlerinden mahrum bırakması nedeniyle önemli. Öncelikle yaşlılar olmak üzere pek çok kişinin ulaşım sorunu yaşadığı bir ada ülkesi olarak finansal hizmetleri dijital ve güvenli bir hale getirmemiz gerekiyor.

Bahamalar bölgenin dijital cenneti olacak

Turnquest ayrıca, Bahama adasını “bölgenin dijital cenneti” haline dönüştürmek için Blockchain teknolojisinin ülke genelinde kullanılması gerektiğini düşünüyor. Turnquest, hükumetin Ulusal Eğitim Kurumu’ndan mezun olmuş kişilere Blockchain bazlı bir eğitim sertifikası vermeyi düşündüğünü ve bunun için bir pilot program başlatacağını söyledi. Ayrıca Bakan, iş ruhsatları ve pasaportların da Blockchain ile denetlenebileceğini belirtiyor. Peter Turnquest açıklamalarına şunları ekliyor:

Blockchain teknolojisini kullanarak, yolsuzluğu kolaylaştıran birçok insan unsurunu ortadan kaldırabiliyoruz.

Bermuda Adası da kripto paralar için dostça düzenlemeler yapıyor

Bermuda Adası da kripto para birimleri ve Blockchain için dostça bir yasal çerçeve geliştirme sürecinde. Geçtiğimiz aylarda, Bermuda Başbakanı Premier David Burt, önümüzdeki aylarda Bermuda’da yeni küresel uyum merkezini kurmayı planladığını duyurdu. Ayrıca önemli bir gelişme olarak Binance, Bermuda ile 15 milyon dolarlık kripto yatırım anlaşması yaptığını bildirdi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin