Kripto merkezi dost ICO yasaları çıkardı
Kripto merkezi dost ICO yasaları çıkardı

Dubai, fintech ile dost oluyor: BAE bir sonraki kripto merkezi mi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkanı, Orta Doğu’nun kriptonun geleceğinde önemli bir oyuncu olmasını sağlamak için düzenleyicilerle fintech arasındaki bir parlamentonun çalışmalarda olduğunu açıkladı. Bu olumlu çalışmalar akıllara BAE bir sonraki kripto merkezi mi olacak? Sorusunu getiriyor.

Kripto merkezi dost ICO yasaları çıkardı

BAE, şimdiye kadar kripto para piyasası üzerindeki düzenleyici duruşu hakkında karışık sinyaller verddi. Geçtiğimiz Ekim ayında, Abu Dabi, hem ICO‘larda hem de kriptolarda dostça düzenleyici pozisyonlar yayınladı. Ancak bu, birkaç hafta sonra Ekonomi Bakanı ve Menkul Kıymetler Kurumu (SCA) Yönetim Kurulu Başkanı Al Mansouri’nin yayınladığı raporlarla çelişti. Bu rapor, basında çıkan haberlere göre, kripto para kullanımı konusunda güçlü bir uyarı anlamına geliyordu.

Ekonomi Bakanı ve Menkul Kıymetler Kurumu Başkanı (SCA) Sultan bin Saeed Al Mansouri, fintechin düzenleyici denetimini onaylayan bir karar verdi. BAE menkul kıymetler sektöründeki finansal faaliyet ve hizmet platformunu en iyi uluslararası standartlara ve uygulamalara uyacak şekilde yükseltmeyi amaçlayan bir dizi girişimi onayladı.

Ekonomik özgürlük kripto alanında yatırım çekiyor

Bu, ABD merkezli operasyonlarını Dubai’e genişletip Seccurency gibi, bölgedeki iş yapmaya çalışan ABD kripto firmaları için büyük bir haber. BAE, dünyadaki en iyi ticari düzenlemelerden birine sahip ve bunala orantılı son derece hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip. Ayrıca Dubai Emtia Merkezi’nin (DMCC) de bölgede faaliyet gösteren kişilere bireysel lisanslar verdiği bildiriliyor. Dost düzenlemeler ve ekonomik özgürlük ile BAE, muhtemelen dikkate değer bir istisna dışında, bölgede kripto gelişmelerinin patlama merkezi haline gelebilir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin