CBA:
CBA: "Azerbaycan, kripto para birimi yayınlamayı planlamıyor."

Azerbaycan Merkez Bankası kendi kripto para birimini yayınlamayı planlamıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Azerbeycan Merkez Bankası (CBA) “büyük riskler” nedeniyle devlet destekli bir kripto para yayınlamayı planlamadığını açıkladı. Azerbaycan, kripto para birimlerini halen riskli bir para birimi olarak tanımlıyor.

Azerbaycan, kripto para birimlerini neden güvenli bulmuyor?

CBA Başkanı Alim Guliyev, dijital para birimlerinin büyük risklerle karşı karşıya kalmasından dolayı kısa bir süre önce merkez bankası tarafından yayınlanan bir dijital para birimi (CBDC) başlatma niyetinde olmadıklarını belirtti. Bu tür finansal araçları “riskli ve tehlikeli” olarak gören Guliyev, kara para aklamak için kripto paranın elverişli bir ortam sunduğunu da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre İsrail Merkez Bankası tarafından kurulan İsrail bağımsız çalışma grubu da benzer bir sonuca vardı. Çalışma grubu, CBDC ihraç etme olanaklarını araştırdı ve genel olarak ülkenin merkez bankasının kendi kartını çıkarmasını önermedi.

Geçtiğimiz yaz, Finlandiya Merkez Bankası, “Kriptonun Büyük Yanılsamaları” başlıklı bir çalışmayı yayınladı. Kripto para birimlerinin gerçek para birimleri olmadığını ve yeni para birimini “var olmayan varlıklar için muhasebe sistemi” olarak adlandırdı.

Azerbaycan İnternet Forumu Başkanı, 3 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada hükümetin Blockchain teknolojisini ve akıllı yasal sözleşmeleri ülkedeki yasal sistemde ve “kamu hizmetleri alanında (su, gaz ve elektrik tedariki)” gerçekleştirme planlarını ortaya koymuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin