Azerbaycan Blockchain
Azerbaycan Blockchain atılımı devam ediyor

Azerbaycan Kripto para kazançlarından vergi almaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Azerbaycan da kripto para kazançlarından vergi alan ülkeler listesine adını yazdırdı. Ülkedeki Trend Haber Ajansı’nın haberine göre,  vergi politikaları genel müdür yardımcısı Nijat İmanov ve Vergiler Bakanlığı’nın stratejik araştırma departmanına göre , Azerbaycan’da kripto para cinsinden elde edilen gelirler vergilendirmeye konu oluyor. Imanov, ayrıca  5 Mayıs’ta Bakü’deki ikinci Finans ve Yatırım Forumu’nda konu ile ilgili detayları da açıkladı.

Herhangi bir kişi, kripto para satın alır ve daha yüksek bir fiyata satarsa, kar gelir olarak kaydedilir. Ve vergilendirmeye tabi olur. Imanov, bunu tüzel kişiler için bir kar vergisi ve bireyler için bir gelir vergisi olarak tanımlıyor.

Azerbaycan’da Kripto para ticareti her geçen gün artıyor

Azerbaycan’da kripto para piyasasına olan ilgi oldukça fazladır. Bir çok kişi kripto ticaretinden gelir elde çabası içindedir. Azerbaycan kripto pazarının ise 2017 yılının Mayıs ayından Aralık ayına kadar oldukça hızlı büyüdüğünü söyleyebiliriz.

Crypto Consulting şirketinin kurucusu ve yöneticisi Elnur Guliyev’e göre, bu süre zarfında bir kişi herhangi bir kripto para biriminde 10 ABD dolarından az yararlanabilir. Böyle bir durumun  sık sık olmadığını ve  en pahalı seçeneğin Bitcoin satın almak ve satmak olduğunu  da belirtti.

Kripto para kazançlarından vergi almak için pek çok ülke sırada bekliyor

Azerbaycan, vatandaşlarını kripto paralardan elde ettiği gelirler için vergilendirme politikası konusunda oldukça mesafe kaydetmesi gerekiyor.

ABD vergi mükelleflerinin kripto cinsi işlemlerinden vergilendirilebilir geliri bildirmeleri istenmiştir. Bunlar, vergiye tabi ücretlerin bir parçası olarak, kripto-para birimi madenciliğinden elde edilen brüt gelirleri veya sermaye varlığı olarak tutulan bu para biriminin takas veya satışından doğan sermaye kazançları veya zararlarını kapsamaktadır.

Güney Afrika vergi politikası ise, vergi mükelleflerinin, kripto para karşılığı ile ilgili gelirlerin normal vergi kuralları kapsamında olduğu  ve sermaye kazançları vergisine tabi olabileceğini belirtmektedir.

Güney Kore’nin strateji ve finans bakanlığı Haziran ayı sonuna kadar bir kripto para vergilendirme çerçevesini duyurmayı planlıyor. Vergi tahsilâtlarının ise 2019’da başlaması bekleniyor.

İsrail’in resmi vergi dairesi de varlık olarak kabul edilen kripto paralara sahip olanların ve yatırımcıların sermaye kazançları vergisine tabi olduklarını doğruladı.

Tayland maliye bakanı, yatırımcıların kripto para ticaretinde yüzde 7 oranında katma değer vergisi ile yüzde 15 oranında sermaye kazancı vergisi ödemek zorunda kalacaklarını açıkladı.

Fransa kripto para sınıflandırmasını değiştirdi. Böylece vergi oranını maksimum yüzde 45’ten yüzde 19’a düşürdü. Kripto para birimleri düzenlenmediği için Hindistan’daki yönergeler belirsizliğini korurken, vergi dairesi vatandaşlardan vergi toplama planlarını belirtti.

ccn

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin