azerbaycan
Azerbaycan Blockchain devrimine hazırlanıyor: IBM, ülkede Blockchain ağı mı kuracak?

Azerbaycan Blockchain devrimine hazırlanıyor: IBM, ülkede Blockchain ağı mı kuracak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM ve Azerbaycan Merkez Bankası’nın (CBA) ülke ekonomisinde Blockchain teknolojisinin uygulanması konusunda işbirliği yapacağı bildirildi. İş birliği ile ilgili haber, Orta Asya merkezli Trend Haber Ajansı tarafından basına yansıdı.

Trend Haber Ajansı, Kafkasya, Hazar bölgesi ve Asya merkezini kapsayan bölgede faaliyet gösteren bir haber servisi sağlayıcısı. İngilizce faaliyet gösteren platformda ayrıca Azerice, Rusça, Türkçe ve Farsça özel haber platformları ile faaliyet gösteren yaygın bir kuruluş.

Ajans, Azerbaycan Merkez Bankası Bilgi Teknolojileri Dairesi müdürü Farid Osmanov’un, bugün Bakü’deki Azerbaycan-Almanya İş Forumu’nda yaptığı açıklamayı yayınladı. Osmanov,  Azerbaycan’ın Enerji Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlar Kurulu toplantısında ekonominin dijital dönüşümüne yönelik beş yıllık programdan bahsetti.

Azerbaycan Blockchain konusunda büyük çaplı bir dönüşüme hazırlanıyor

Osmanov, merkez bankasının özellikle de Blockchain konusunda IBM ile işbirliği yapacağını, dönüşüm programının oldukça büyük olacağını ve iki yönlü olacağını söyledi:

İlk yön, dijital dönüşüm planlarını kapsıyor. Bu girişim, ülke ekonomisinin ve bankacılık sektörünün gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan beş yıllık bir plan çerçevesinde uygulanacak.

Ortaklık için ikinci yön, Trend Haber Ajansı raporlarında aktarıldığı üzere bir dijital tanımlama sisteminin geliştirilmesi olarak bildirildi. Osmanov, girişimin yaklaşık 10 ticari banka ve 15 hükümet kuruluşunun işbirliğini içerdiğini de sözlerine ekledi.

IBM’den ise konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.  Haber kaynağı olan Trend haber Ajansı ise görüşmelerin hala devam ettiğini kaydetti.

IBM’in Avustralya hükümeti ile Blockhain geliştirme konusunda iş birliği bulunuyor

IBM ise daha önce benzer büyüklükte bir kurumsal Blockchain geliştirme girişimi üzerinde işbirliği yaptı. Bu Temmuz ayında, teknoloji devi, Avustralya hükümeti ile savunma ve iç işleri de dâhil olmak üzere federal bölümler arasında veri güvenliğini ve otomasyonu iyileştirmek için Blockchain ve diğer yeni teknolojileri kullanmak için beş yıllık 1 milyar Avustralya doları değerinde (yaklaşık 740 milyon dolar) bir anlaşma imzaladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin