Avustralya, Blockchain'de engelli vatandaşlarına sigorta yapmak istiyor
Avustralya, Blockchain'de engelli vatandaşlarına sigorta yapmak istiyor

Avustralya, Blockchain’de engelli vatandaşları için Making Money Smart Projesi’ni test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın federal bilim ajansı, ülkedeki en büyük ticari bankalardan biri ile yeni bir Blockchain projesi için çalışıyor. Avustralya, bu yeni proje ile engelli vatandaşların sigorta ödemelerini yapmasını kolaylaştırmayı amaçlayan bir Blockchain uygulamasını test ediyor.

Avustralya, Making Money Smart Projesi’ni test ediyor

Commonwealth Bank of Australia (CommBank) ve Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü (CSIRO) salı günü yapılan bir duyuruda bulundu. Duyuruda ikilinin proof-of-concept’i Making Money Smart olarak adlandırılan bir Blockchain projesinin parçası olarak test ettiğini söyledi.

Amaç, ülkedeki Ulusal Engellilik Sigortası Şeması’na (NDIS) akıllı sözleşmelerle kodlanmış bir Blockchain’i tanıtmak olacak. Böylece katılımcılar ve hizmet sağlayıcılar belirli son tarihlere kadar belirli paraları harcayabilecek. Ayrıca önceden belirlenmiş şartlara dayanarak ödeme yapılabilmesi de sağlanacak.

CSIRO, katılımcıların ve NDIS’deki hizmet sağlayıcıların denemeyi yürütmeyi seçmesinin nedenini de ortaya koydu. Asıl amacın programın katılımcılarının yüksek düzeyde kişiselleştirilmiş ödeme koşullarına ihtiyaç duyması olduğu açıklandı.

Duyuru şunları açıklıyor:

NDIS’de, katılımcılar, her biri farklı harcama kuralları olan birden fazla bütçe kategorisi içerebilen bireyselleştirilmiş planlara sahipler. Prototip uygulaması, ihtiyaç sahibi olmadan NDIS hizmet sağlayıcılarından hizmet bulması, rezervasyon ve ödeme yapmasını sağlıyor. Katılımcıları planlarını yönetmek için evrak işi veya faturaya ihtiyaç olmaksızın destekliyor.

CommBank’ın Blockchain inovasyon laboratuvarı başkanı Sophie Gilder, konuya açıklık getirdi. Açıklamasında, dağıtık ağın farklı taraflar arasında NDIS katılımcılarının bilgilerini paylaşabileceğini ve işlemlerin otomatikleştirilmesini sağladığını söyledi. Ayrıca, bunun da hükümete para akışlarının daha yüksek bir görünürlük sağladığını ve hizmet sağlayıcıların maliyetlerini azaltmaya yardımcı olduğunu ekledi.

Ortaklar kasım ayında Making Money Smart projesi için daha ileri bir rapor yayınlayacak. Bu rapor; testin tasarımlarını, faydalarını ve sınırlamalarını diğer gelecek uygulamalar için önerilerle detaylandıracak.

Ortak çaba, iki grup tarafından yürütülen son Blockchain araştırmasıdır. Daha önce bildirdiği gibi, CSIRO, saniyede 30.000 sınır ötesi işlemi işleyebildiğini iddia eden kendi Blockchain ağının küresel bir testini tamamladığını duyurdu.

Haber ayrıca, CommBank’ın banka tarafından geliştirilen bir Blockchain ağı aracılığıyla ihraç edilen bir tahvile 81 milyon dolarlık destek vermek için Dünya Bankası Grubu ile birlikte çalıştığı yakın tarihli bir raporu da takip etti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin