Azerbaycan Blockchain
Azerbaycan Blockchain atılımı devam ediyor

Azerbaycan Blockchain atılımı devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Azerbaycan‘ın ülkedeki yargı sistemi ve konut sektöründe Blockchain teknolojisini ve akıllı sözleşmelerin kullanımı için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Böylece Azerbaycan Blockchain teknolojisini ülkeye entegre etme konusunda planlarını iyiden iyiye ortaya koymaya başladı.

Bölgesel basın kuruluşuna konuşan  Azeri İnternet Forum Başkanı Osman Gündüz, akıllı sözleşme giriş planlarını açıkça ortaya koydu. Bu sektörün aynı zamanda Azerbaycan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son toplantıda gündeme geldiği belirtiliyor.

Azerbaycan Blockchain ile kamu ihalelerinde şeffaflık sağlamak istiyor

Gelecekte, kamu ihaleleri alanına akıllı sözleşmelerin (su, gaz ve elektrik tedariki) getirileceği açıklandı. Osman Gündüz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Bu proje, kamu hizmetlerine yönelik mevcut sözleşmelerin faydalı hizmetlere yönelik akıllı sözleşmelere geçişini ifade ediyor. Projeyi adapte etmekteki amacımız bu sektörde şeffaflığı sağlamak ve bu alandaki sahtecilik vakalarının önüne geçmek olacaktır. Vatandaşlar, böylece tüm bu süreçleri bağımsız olarak kontrol edebilecekler.

Gündüz’ün yorumları, Azerbaycan’da bir yenilik kaynağı olarak Blockchain teknolojisini tercih etme eğilimini arttırılmasına yönelik olacağı şeklinde devam etti.

Azerbaycan Blockchain konusunda IBM’den destek alacak mı?

Geçtiğimiz ay bildirdiğimiz gibi, Trend Haber Ajansı, ülkenin merkez bankasını ve IBM’i içeren yoğun bir beş yıllık ekonomik planın teknolojiyi “dijital bir dönüşüm” olarak dağıtmaya çalışacağını raporlamıştı.

Bu arada Adalet Bakanlığı’nın mahkeme sistemini iyileştirme çalışmalar hali hazırda planlanan bir çalışma. Gündüz ise bu çalışmadaki ilerlemenin şu ana kadar yetersiz kaldığını ifade etti. Ve elektronik mahkemelere atıfta bulunarak bu konuda yapılacak iyileştirmeler konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu savundu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin