featured

Ayı piyasası Coinbase’i de mi etkiledi? Personel azaltımının asıl nedeni nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en büyük  kripto para şirketlerinden biri olan Coinbase Borsası, bazı kaynaklara göre onbeş personelini işten çıkardı. Bu yılın başlarında ise şirket farklı alanlarda çalışması için 250 yeni çalışan alacağını duyurdu. Peki bu tezatlıklar neden kaynaklanıyor? Ayı piyasası Coinbase’i de mi vurdu?

Ayı piyasası Coinbase’i de etkilemiş görünüyor

Kripto parası piyasasının piyasadaki en önemli oyuncuları bile etkilediği görülüyor. Coinbase, kripto alanındaki en büyük ve en saygın şirketlerden biri.  Anonim kaynaklara göre, borsa birçok çalışanı işten çıkarmaya karar verdi. Bu, çalışan sayısını artırmak için bu yıl alınan kararla karşılaştırıldığında çok önemli bir tezat oluşturuyor.

Şimdiye kadar Coinbase, çalışanların sayısını resmi olarak onaylamadı. Ancak, şirketteki kaynaklar, sayının on beşten fazla olabileceğini söylüyor. Kaynaklardan biri, insanların bu konu hakkında “oldukça üzgün olduklarını” aktarıyor.

2017 yılının sonunda, Coinbase’de sunulan hizmetler ile ilgili bazı sorunlar vardı. Pazar en yüksek noktasındaydı ve platformu destekleyip kullanan kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bu sorunları çözmek ve müşteri desteğini geliştirmek için, yeni çalışanların işe alınmasına karar verildi. Ayrıca Coinbase özellikle müşteri desteği için oluşturulan Portland’da yeni bir ofis açmaya karar verdi.

İşte personel azaltımının asıl nedeni

Haziran ayında şirket, bu yıl yalnızca 100 yeni çalışan alacağını açıkladı. Ancak, platformun piyasa koşullarının büyümeye izin vermediği görülüyor. Eylül 2018 itibariyle, şirketin 500 çalışanı vardı. Bunlardan 250’si bu yıl içinde çalışmaya başladı. Sağlanan sayılar doğruysa, Coinbase geçen ay ki çalışanların sayısını %3 azalttı.

Bu çalışanların işten çıkarılmasının nedenlerinden biri, piyasanın ayı eğiliminde olması ile ilgili olabilir. Ayrıca, ticaret hacimleri yeni düşük seviyelere ulaştı ve ticaret platformları spekülatif trader’ları kaybetti. Bu, şirket için azalan kazançlar anlamına gelir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin