featured

Axie Infinity (AXS) fiyatının sürpriz yükselişi: Yüzde 22’lik ani artışın arkasındaki sebep nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Axie Infinity Game’in yerel token’ı AXS, yalnızca birkaç dakika içinde %20’den fazla değer kazanarak ani bir yükseliş kaydetti.

Fiyatlar hızla yükselirken AXS, grafiğinde yukarı yönlü uzun fitili olan büyük bir günlük yeşil mum çubuğu oluşturdu. Fiyat sadece bir saat içinde 4,22 dolardan 5,15 dolara yükseldi. Bu da kısa bir süre içinde %22 oranında değer kazandığı anlamına geliyor.

Axie Infinity (AXS)

Fiyat hızlıca kazanımlarının bir kısmını sildi ancak yine de hâlâ %9,37’luk bir kâra sahip. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 4,61 dolar civarında işlem görüyor.

AXS, 11 Eylül’de en son Haziran 2021’de görülen en düşük seviyelere gerileyerek 4,059 dolara kadar düşmüştü. Bu seviyeye dokunmasının ardından ise yeniden yükselişe geçti.

Axie Infinity (AXS) fiyatı yükseliyor

Oyun token’ı, başlatılan toparlanmayla konsolide oldu ve ardından art arda iki gün boyunca yükseldi. Yukarı yönlü hareket, bugünkü işlem seansında hız kazandı ve fiyatı 5,15 dolara kadar yükseltti.

AXS’nin resmi Twitter (X) hesabına bakıldığında fiyat artışını destekleyebilecek büyük bir duyuru veya yükseltme bulunmadığından, artışın kesin nedeni bilinmiyor. Ancak mevcut durumda yükselişin teknik olarak desteklendiği görülüyor.

Fiyat artışının en olası açıklaması, temel nedenlerden ziyade aşırı tasfiye nedeniyle beklenmedik bir short pozisyon sıkışması olabilir. Bu sürpriz hamlenin ayrıca önemli miktarda tasfiyeye sebep olduğu da açıkça görülüyor.

Son dört saatte 1,41 milyon dolar değerinde Axie Infinity tasfiye edildi. Bu tasfiyelerin büyük kısmını 798,420 dolar ile short pozisyonlar oluşturuyor.

Ani fiyat hareketi, yatırımcıların kazanç elde etmek için piyasaya girmesiyle işlem hacimlerinde de büyük bir artışı tetikledi. Son 24 saatte AXS işlem hacmi %343 oranında bir artış kaydetti ve böylece 100 milyon doların üzerinde işlem gerçekleşti.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin