Blockchain Australia CEO'su:
Blockchain Australia CEO'su: "Avustralya'nın Blockchain ekosisteminin daha çok düzenleyici desteğine ihtiyacı var"

Avustralyalılar Bitcoin ve kripto paralara uzun vadeli yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sürmekte olan ayı piyasasına rağmen yeni bir çalışmaya göre, Avustralyalılar Bitcoin ve kripto paralar söz konusu olduğunda fazlaca ilgili.

Avustralyalılar Bitcoin ile emeklilik düşünüyor

Yapılan piyasa araştırmalarına göre, Avustralya vatandaşları satış baskısına rağmen kripto paralarına adeta yapışıyor. Ocak ayında %5 olan Hold pozisyonu, Ağustos ayında 2 kattan fazla artarak %13,5’e yükseldi.

Bitcoin hold yapan yatırımcıların %50’si kripto para birimlerinde eski moda inancına atıfta bulunarak, bunun yatırım amaçlı olduklarını belirtiyor. Benzer şekilde, %26’sı emeklilik için özel tasarruf olarak sakladıklarını söylüyor. Geri kalan %34’ü ise FOMO kaynaklığı olduğunu itiraf ediyor. Ayrıca, ankete katılanların üçte birinden fazlası, vergilerini kriptoyla ödemeyi planladıklarını ve %80’lik bir oranın ise fiat kadar sabit olması koşuluyla, günlük harcamalar için kripto paraları kullanacaklarını belirtiyor.

“Piyasa kapansa bile, kripto para birimlerine olan ilgi artacak.”

Bir zamanlar Avustralya’nın ilk kripto bankasını oluşturmak istediğini belirten bir Avustralyalı girişimci olan Fred Shebesta, piyasa kapansa bile, kripto para birimlerine olan ilginin artacağını şu sözlerle ifade ediyor:

Geçmişi unutmamamız gerekir. Çünkü Bitcoin fiyatının çok düşmüş olması insanları öfkelendiriyor, ama yine de ilgiyi azaltmıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin