kripto girişimi
Avustralya'lı kripto girişimi Wozniak'ı kripto kasabasına davet ediyor

Avustralya’lı kripto girişimi Wozniak’ı kripto kasabasına davet ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’lı kripto girişimi, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak‘ı ülkenin ilk dijital para kasabası olan Agnes Water ve 1770 Town’a davet etti.

Brisbane merkezli TravelbyBit, Amerikan mucitinin, yerel basında bir şey kullanmadan sadece Bitcoin kullanarak dünyayı gezme konusundaki fikrini dile getirmesinden sonra bu davette bulundu. İşletmelerin Bitcoin’i kabul etmesini sağlayan ve gezginlerin dünyayı kripto paraları kullanarak keşfetmelerine yardımcı olan şirket, Wozniak’ı Avustralya’nın Central Queensland bölgesindeki sahil kasabalarına uçuş rezervasyonu yapmak için portallarını kullanmasını tavsiye etti.

Merhaba Woz, dünyanın öbür ucuna #Bitcoin ile seyahat etmek istediğinizi duyduk. Avustralya’nın ilk kripto tatil kasabası olan 1770’e gel! ve TravelbyBit ile uçuşlarınızı rezerve et!

Avustralya’lı kripto girişimi Bitcoin adaptasyonunu artırıcı yönde yeniliklere imza atıyor

Daha geniş bir bağlamda twit, insanların kripto para ekosistemini anlamalarına yardımcı oldu. Wozniak’ın kripto para kullanarak seyahat etme isteği, kripto sahiplerinin çoğunun talebi ile örtüşüyor. Yani gerçek zamanlı satın alımlarda Bitcoin kullanmak. Aynı zamanda, TravelbyBit’in satıcıların kripto para kabul etmesini sağlayarak talebi karşılama eğilimi, Bitcoin’in birincil kullanım durumlarından birini tamamlıyor.

Her şeyden öte atılan bu twit, insanların tüccarların ve tüketicilerin geleneksel emsallerine göre daha ucuz ve daha zahmetsiz alternatif ödeme mekanizmalarına geçiş yapma istekliliğini görmelerini sağlıyor. Agnes Water ve 1770 Kasabası, kullanıcıların Bitcoin gibi merkezi olmayan ödeme ağları fikrine ne denli açık olduklarını gösteren ilk örnek olma özelliğine sahip. Kasabalarda, ödeme yöntemlerinden biri olarak Bitcoin’i kabul eden 30’dan fazla işletme bulunuyor.

Kripto paralar ile seyahat etmek

New York’tan Queensland’e seyahat eden ortalama bir turistin örnek olay incelemesine bakıldığında ya pahalı bir seyahat kartı alması gerekecek ki bu da her işlem için yüzde 3 ila 5 oranında komisyon ödemesi anlamına geliyor. Ya da ABD dolarını tezgâh üstü piyasada Avustralya dolarına çevirecek. İkinci alternatifte de döviz bozdurma işleminden dolayı yüksek bir komisyon ödemesi yapmak zorunda kalacak.

Bitcoin, dönüşüm sürecinde aracıları ortadan kaldırarak küresel anlamda bu sorunu kesinlikle çözebiliyor. Dijital formatta olmasından dolayı herhangi bir yere taşınabiliyor. Ayrıca tüccarlar tarafından belirlenen nominal bir işlem ücreti ödeyerek diğer fiat para birimleri için OTC nakit değişimlerinden nispeten daha ucuz fiyatla ödeme yapılabiliyor.

Kripto girişimi TravelbyBit CEO’su Caleb Yeoh, Bitcoin ile seyahat etmenin bir global para birimiyle hareket etmek anlamında geldiğine vurgu yaparak şunları söylüyor:

Eğer dünyayı dolaşırsanız, birden fazla parayla uğraşmak zorunda kalırsınız, döviz kuru kafa karıştırıcı olabilir. Bazen ATM’leri bulmakta zorluk çekiyorsunuz ve bazen de döviz büroları tarafından yüksek değişim fiyatlarına maruz kalabiliyorsunuz.

Dahası, Brisbane Uluslararası Havalimanı, TravelbyBit’in geliştirdiği satış noktası sistemleri aracılığıyla dünyanın bir numaralı bölgesindeki terminallerde terminaller arasında kripto para kabul etmeye başladı.

Wozniak’ın bu daveti kabul edip etmeyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin