Avustralya’da kripto ETF işlemleri rekor kırdı: CEO’lar ise uyarıyor
Avustralya’da kripto ETF işlemleri rekor kırdı: CEO’lar ise uyarıyor

Avustralya’da kripto ETF işlemleri rekor kırdı: CEO’lar ise uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da yayınlanan vadeli işlemlerden sonra Avusturalya’da da ilk kripto ETF piyasaya çıktı. Bu hafta lansman ile tanıtılan vadeli işlemler rekor kırarak piyasaya giriş yaptı. Ülkede sadece 1 değil 2 ayrı ETF tanıtıldı.

Avustralya’nın ilk kripto odaklı ETF’leri bu hafta büyük bir lansman ile tanıtıldı. Beta hisselerinin ASX listesindeki ‘CRYP’ ETF’i ilk günde 42 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Bu gelir borsadaki daha önce yapılan lansman gelirlerini geçti.

Geçtiğimiz ay Amerika’da başlayan ETF furyası Kasım ayında da devam ediyor. New York ve Nasdaq borsalarında sırasıyla Bitcoin vadeli işlemlere açılmıştı. Büyük ses getiren olay tarihe altın harflerle geçti. Önümüzdeki dönemlerde ETF’lerin dünya çapında daha fazla artması bekleniyor.

Kripto ETF işlemleri için iki CEO’dan uyarı geldi

Kripto varlıklarında vadeli işlemler yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak yetkililer dijital varlıkların risklerini her zaman dile getiriyor. Özellikle de spot işlemlerin riskine vurgu yapılarak ETF işlemlere alınması bir şeyi değiştiremeyeceği konuşuldu. Kripto ETF için BetaShares CEO’su Alex Vynokur şunları söyledi:

Varlıkları çeşitlendirmenin önemini vurgulamak istiyoruz. Bu yüzden dijital varlıklara yapılan yatırımlar, geniş bir şekilde çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak düşünülmesi daha doğru olacaktır.

BetaShares, ilk kripto ETF işlemine başlayan şirketlerden biri oldu. Ancak şirketin ana hedefi kripto birimlerinden ziyade endüstriyle ilgilenen şirketlere yönelmek. CRYP başarılı sayılsa da ikinci ETF’in gölgesinde kaldı. Cosmos CEO’su Dan Annan’da Alex Vynokur gibi endişelerini Business Insider’a açıkladı. Dan Annan,

Kripto varlıklar, kesinlikle çok büyük bir getiri sağlayan sınıf içinde yer alıyor. Fakat riskleri de beraberinde getiriyor. Bu yüzden yatırımcı, kripto varlıkları portföylerinde ne kadar olacağını iyi bilmelidir. Portföy oluşturma perspektifinden, sermaye toleranslarını riske atmaları göz önünde bulundurulmalı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Nizip mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin