Avustralya ve Yeni Zelanda merkez bankaları kendi kripto paraları konusunda çekimser
Avustralya ve Yeni Zelanda merkez bankaları kendi kripto paraları konusunda çekimser

Avustralya ve Yeni Zelanda merkez bankaları kendi kripto paraları konusunda çekimser

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya ve Yeni Zelanda merkez bankaları, Bitcoin‘i büyüleyici ama verimsiz olarak nitelendirdi ve yakın gelecekte kendi kripto paralarını yayınlayacaklarını reddetti.

Reserve Bank of Australia (RBA) Başkanı Tony Richards, 26 Haziran 2018’de Sydney’de Avustralya İş Ekonomistleri’ne hitaben yaptığı konuşmada, Avustralya hükümetinin kendi kripto para birimini oluşturmasıyla ilgili dedikodulara temkinli yaklaştı.

Merkez bankası tarafından yaratılacak bir kripto para biriminin özellikle B2B kullanımlarının yeterli değere sahip olup olmadığı konusunda çeşitli incelemeler yapıyoruz.

Avustralya ve Yeni Zelanda acele etmek istemiyor

2018-2019 bütçesinde Blockchain’e yarım milyon doların üzerinde pay ayıran Avustralya hükümetinin yaptığı yatırımlar, kripto para kullanıcıları tarafından az da olsa hissedilmeye başlandı.

Başkan Richards, yaptığı konuşmada bir yandan Bitcoin’in kullanışlılığını takdir ederken, diğer yandan Bitcoin ağının yapısından duyduğu endişeleri dile getirdi.

(…) Tüm bu risklerini göz ardı edersek, kripto paralar ve dağıtık defterlere geniş bir ekonomik perspektiften baktığımızda, bunların gerçekten büyüleyici gelişmeler olduğunu görüyoruz.

Komşu Yeni Zelanda’da ise merkez bankası yetkilileri kendi kripto para birimlerini yaratmak konusunda çekimser olduklarını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Avustralya Blockchain araştırmaları için düğmeye bastı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin