Avustralya küresel Blockchain testinde ilerleme kaydettiğini savundu
Avustralya küresel Blockchain testinde ilerleme kaydettiğini savundu

Avustralya küresel Blockchain testinde ilerleme kaydettiğini savundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Avustralya federal bilim ajansı, Sydney Üniversitesi ile geliştirdiği bir Blockchain ağı üzerinde küresel bir test tamamladı. Bu sistemin saniyede 30.000 sınır ötesi işlem yapabildiği belirtildi.

Avustralya başarılı bir Blockchain denemesi yaptı

Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO), test sonuçlarını Çarşamba günü duyurdu. Duyuruda testin Amazon Web Services (AWS) küresel bulut altyapısını kullanarak yapıldığı belirtildi.

Red Belly Blockchain olarak adlandırılan ve CSIRO’nun teknoloji kolu Data61 ve Sydney Üniversitesi’nden Eşzamanlı Sistemler Araştırma Grubu (CSRG) tarafından oluşturulan ağ; Amerika, Asya Pasifik ve Avrupa’da 14 ülkede 1000 düğüm üzerinde test edildi.

CSIRO, karşılaştırma testinin farklı coğrafi bölgelerden saniyede 30.000 işlem gönderilerek ortalama üç saniyelik gecikme süresiyle yapıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, bu ajansın küresel bir ortamda ilk Blockchain testi oldu.

Ağın amacı, ana Blockchain’ler arasındaki ortak ölçeklendirme problemini, halen, Bitcoin gibi kamu ağları tarafından benimsenen proof-of-work mechanism yerine alternatif bir fikir birliği algoritması kullanarak çözmektir.

CSIRO ve Sidney Üniversitesi tarafından basılan bir makaleye göre, grup Deterministic Byzantine Consensus adı verilen farklı bir algoritmaya döndü. Makale açıklamasına dayanan fikir, ağın, yavaş olan düğümlerden onay beklemek yerine, bir ileti eşiği aldıktan sonra işlemleri tamamlamasına izin vermektir.

Data61’deki kıdemli araştırmacı ve CSRG’nin başkanı olan Dr. Vincent Gramoli, gerçek dünyadaki Blockchain uygulamaları, enerji tüketimi ve proof of work ile ortaya çıkan karmaşıklıklardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yerlerinden çıkmak için mücadele ediyor dedi.

Gramoli, şunları ekledi:

Red Belly Blockchain’in AWS’de dağıtımı,  küresel bir bağlamda yeni nesil defter teknolojisinin benzersiz ölçeklenebilirliğini ve gücünü gösteriyor.

Avustralya ulusal Blockchain oluşturmak istiyor

Test, bilim ajansının aynı zamanda Australia National Blockchain olarak adlandırılan yapıyı oluşturmak için IBM ile birlikte çalıştığı bir zamanda geliyor.

Daha önce bildirildiği gibi, CSIRO, Blockchain ile güçlendirilmiş akıllı sözleşmelere dayalı olarak ulusal ve uluslararası şirketler için büyük ölçekli iş ve finansal işlemleri kolaylaştırmak amacıyla bu Blockchain ağını kullanmayı hedefliyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin