featured

ABD ve Rus yetkilileri, kripto düzenlemeleri yapmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Washington kripto para düzenlemesine daha yakın olduğundan, Rusya’daki bankacılar yerel piyasalarda dijital paralara güçlü bir talep olduğunu kabul ediyor. ABD ve Rus yetkilileri, kripto paraları düzen altına almak istiyor.

Rusya’daki bankacılar artık ülkede kripto paraya karşı güçlü bir talep olduğunu iddia ediyor. Aynı zamanda Washington, kripto para segmenti için yeni düzenlemelere bakıyor. Dünyadaki değişen kripto manzarasının ortasında, iki ekonomi yönetmelik ve kripto benimsemesinde öncü olabilir.

ABD Kongresi’nde üç yeni kripto yasa  tasarısı var

Washington, geçtiğimiz iki hafta boyunca yüksek kripto aktivitesi yaşadı. Kongre’deki Blockchain Caucus’un eş başkanı Kongre Üyesi Tom Emmer, ABD’nin özel sektörde inovasyona ve büyümeye olanak sağlamaya hazır olduğunu söyledi. Ülkeye gelişmekte olan Blockchain ve kripto işletmeleri için sağlam bir yasal ortam yaratılmasına yardımcı olacak üç yeni yasa tasarısı teklif etmeyi planlıyor.

Bunlardan birincisi, gelişmekte olan endüstrinin ABD’deki gelişimini destekleyen dijital para birimlerini ve Blockchain teknolojisini destekleyen önergedir. İkincisi, madenciler gibi, tüketici fonlarının kontrolünü ele geçirmeyen varlıkların para vericisi olarak kayıt yaptırmak zorunda kalmamasını sağlayan Blockchain Regulatory Certainty Act’dir. Üçüncü tasarı, Safe Harbor for Taxpayers With Forked Assets Act’dir. Bu tasarı, bireyleri para cezalarına karşı koruyor ve insanların dijital varlıkları ajans tarafından ayrıntılı bilgi alınana kadar Internal Revenue Service’e bildirmek zorunda kalmamasını sağlıyor.

Rus bankaları yüksek kripto talebini kabul ettiler

Öte yandan, Rusya’da önde gelen bankalar ve finansal kurumlar finansal piyasaların geleceğini geliştirmeye hazır olduklarını öne sürdüler. Althaus Grubu, Alfa-Bank, Sberbank, Moskova Borsası, Grup IB, National Settlement Depository ve Addcapital gibi önde gelen bankacılık kurumları hızla değişen finansal piyasaları görüşmek üzere Moskova’da bir araya geldi.

ABD ve Rus yetkililleri dışında başka ülke yetkilileri de düzenlemeler yapıyor

Japonya, Singapur ve Lüksemburg’un kurumları da kripto düzenlemelerini tartıştı. Yurtiçi pazarda kripto paraya olan yüksek talep olduğunu belirttiler. Ancak uygun düzenlemelerin bulunmaması, işletmelerin bu hizmetlerin sağlamasının kısıtlandığı da belirtildi. Daha önce, Rusya Parlamentosu alt meclisinde üç yasa tasarısı tanıtıldı. Ancak yasa tasarı ilgili son kararlar meclis tarafından ertelendi. Ekim ayında kripto para sektörü için yenilenen bir taslak kanunun mevcut olması muhtemel gözüküyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin