RACIB kripto sertifikasyon programı başlatılıyor
RACIB kripto sertifikasyon programı başlatılıyor

RACIB Rusya’da kripto sertifikasyon programı başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Kripto Para ve Blockchain Derneği, (RACIB) bir kripto sertifika programı başlatıyor. Başvurular değerlendirilecek ve derneğin web sitesinde doğrulanabilecek yeterlilik seviyelerini gösteren bir sertifika verilecek. Gerekli puanı alamayanlara eğitim verilecek.

RACIB kripto sertifika programı düzenliyor

RACIP kripto sertifikasyon programı resmen duyuruldu. Yetkililer, 5 Eylül Çarşamba günü yaklaşan gönüllü kripto sertifikasyon programının detaylarını açıkladı.

Eskiden Rus Kripto Para ve Blockchain Derneği olarak bilinen RACIP, 6 Eylül’de adını Rus Kripto Endüstrisi ve Blockchain Derneği olarak değiştirdi.

Dernek, başkan yardımcısı Andrei Grachev tarafından önerilen kripto tüccar belgelendirme kavramını onayladı. RBC, programın önümüzdeki ay içinde başlatılacağını açıkladı. Grachev, derneğin bu sisteme yönelik kriterleri mayıs ayında geliştirmeye başladığını ve programın lansmana hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Sertifikasyon sistemi; haber verme, iş akışı, müşteri hizmetleri, ücretlendirme, risk paylaşımı ve kar paylaşımı gibi alanlarda değerlendirmelerin yapılacağı birkaç kritere dayanacak.

Yetkinlik değerlendirmesi şu kriterlere göre yapılacak: Teknik analiz bilgisi, temel analiz bilgisi, anlamsal analiz bilgisi, risk yönetimi bilgisi, para yönetimi bilgisi, ticaret stratejisi oluşturma becerileri, ticaret planlama becerileri, marj ticaret becerileri, kendini kontrol becerileri.

RACIB program detayları belli oldu

Bu programda hem tüccarların hem de fonların yer alabileceği söylendi. RBC’ye verdiği demeçte Grachev, bir kişinin belirli bir deneyim ve iş seviyesine sahip olması için temel ve profesyonel gibi birkaç seviye olacak dedi.

Grachev, açıklamasına şunları ekledi:

Başvuru sahipleri yeterliliklerinin seviyesini onaylayan bir sertifika alacaklardır. Her kayıtlı belgenin, ilgili bölümdeki kuruluşun web sitesinde kontrol edilebilen benzersiz bir numarası vardır.

Bir tüccarın veya fon yöneticisinin sertifikasyon için gereken puanı alamaması durumunda, kendisine Racib merkezinde ilave bilgilerin verileceği eğitim görmesi teklif edilecek.

Dernek ayrıca Temmuz ayından bu yana beyaz listeye alınan kripto şirketlerinin bir kaydını tutuyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin