kripto piyasaları
Kötü bir hafta geçiren kripto piyasaları hafta sonu bir sürpriz yapar mı?

Bitcoin yükseldi… Kripto piyasası 6 saatte 13 milyar dolar arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası 6 saat gibi kısa bir sürede 263 milyar dolardan 276 milyar dolara yükseldi. Bitcoin yükselişi, son 24 saatte yüzde 1,97 oranında gerçekleşti. Ve sabah saatlerinden bu yana  Coinmarketcap.com’a göre 350 dolarlık bir fiyat artış gösterdi. Piyasa değeri, 22 Haziran 2018 tarihinden bu yana genel bir konsolidasyon anlamına gelen bu fiyat seviyesini ilk defa gördü.

Bitcoin yükselişi diğer büyük kripto paraları da ateşledi

Öte yandan, Ethereum yüzde 1,84, XRP yüzde 1,22, Bitcoin Cash ise yüzde 3,09 oranında artış gösterdi ve EOS yüzde 3.89 oranında yükseldi.

İlk 100’teki en büyük kazanımlar, Ethos tarafından geldi. Ethos yüzde  80’in üzerinde bir fiyat artışı gördü. Bir sonraki en yüksek değer,  yüzde 20 ile Electroneum ve yüzde  19,8 ile Kyber Network’ün oldu.

İlk 100 kripto para arasındaki en büyük kayıp yüzde  12,9 düşüşle WAX ​​ve yüzde  8,53 düşüşle Veritaseum’dan geldi.

Piyasa eğilimi, Fonstrat analisti Robert Sluymer’ın Bitcoin’in bir fiyat konsolidasyonu göreceği yönündeki öngörüsüyle, Bitcoin’in 6,300 dolarlık seviyesinin genel piyasa için önemli bir direnç çizgisi olacağını belirtti.

Sluymer, Bitcoin’in 7.000 dolarının altına düştüğünü ve 6,300 dolarlık hattın üzerinde tutunmasının kritik olduğunu söyledi. Analist, kripto pazarı ve Bitcoin’i bir bütün olarak değerlendirip, 7,800 dolarlık bir fiyat aralığına sahip olması için gereken ivmeyi oluşturmaya devam edeceğini düşünüyor:

Olması gereken bir sonraki şey, Bitcoin’in aslında düşüş eğiliminden sıyrıldığını görmek. Şu an 15 günlük hareketli ortalamaya bakıyoruz. Çok basit şekilde ifade edersek, çoğu pazarın ortak pivot noktası  7.800 dolar geçilmesi gereken bir sonraki engel olacak.

Olumsuz haberlere rağmen Bitcoin yükselişi devam etti

Şu andaki yükseliş kripto alanındaki güncel haberler ile ilişkilendirilemeyebilir. Çünkü Binance’ın geçici olarak ticaret dondurması ve Hindistan’ın kripto para birimleri üzerindeki bankacılık yasağını teyit etmesi gibi olumsuz haberler mevcut. Son günlerdeki bu eğilimin göreceli olarak ciddi geri çekilmenin ardından doğal bir ilerleme olduğunu düşünülebilir.

Bununla birlikte, günümüzde kripto paraların bir finansal ürün olarak sınıflandırılmasına olanak tanıyacak katı düzenlemeler göz önünde bulundurularak, sıkı Japon FSA‘yla hakkında  daha fazla haber geldi. Ayrıca, Malta hükümeti üç kripto para tahvilini kabul etti. Malta, ülkeyi bir kripto para ve Blockchain merkezi olarak kurmaya devam ediyor.

Piyasa, önümüzdeki birkaç gün, yükseliş momentumunun arttığını kanıtlayacak olursa, Belki de Aralık ayında, Bitcoin’in 20.000 dolar rallisinden sonraki en sürdürülebilir fiyat artışını görebiliriz. Daha kademeli ve sürdürülebilir bir fiyat artışı, Bitcoin’in pazarda yeni bir ana akım oluşturabilir ve günümüzde görülen kurumsal yatırım ile birlikte büyümesine olanak sağlayacak güçlü destek çizgileri geliştirmesine izin verebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin