Avrupa Parlamentosu kripto paraların merkez bankalarının yerini alabileceğini düşünmüyor.
Avrupa Parlamentosu kripto paraların merkez bankalarının yerini alabileceğini düşünmüyor.

Anket: Avrupalılar kripto paraları ne kadar seviyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Davranış bilimciler ve kripto para analistleri tarafından Avrupa geneli için yapılan bir araştırma, kripto paraların yatırım piyasasını spekülasyona uğratmadığını gösterdi. Peki Avrupalılar kripto paralara nasıl yaklaşıyor?

Avrupalılar kripto paraları ne kadar seviyor?

Araştırmaya göre, her on Avrupalıdan biri veya daha azı kripto para sahibi. Kripto paraların kabulüne büyük önem verilerek, yüksek yatırım riski yaratan kripto piyasası volatilitesinin, Avrupalı yatırımcıları en çok eleştirilen yatırım varlıklarından biri olan hisse gibi diğer varlıkları da dikkate almaya zorladığı tespit edildi.

Ankete katılanların çoğu aynı zamanda tahvilin de eşit riskli olduğunu kabul etti. Her yatırım, bir risk düzeyini içerdiği sürece, yatırımcılar, bir varlığa yatırım yapmadan önce, varlığa bağlı risk düzeyini dikkate alıyorlar.

Araştırmada şu ifadeler yer aldı:

Örneğin, Avrupa’da %46, hisse senedini Bitcoin gibi dijital para birimlerinden daha az riskli görmektedir. %24’ü ise eşit riskli olduğunu söylüyor. Bu, kripto para birimlerinin, bir defaya mahsus işlemlerden ziyade, üniversite için birikim yapmak gibi uzun vadeli kişisel finans faaliyetleri için neden daha az cazip göründüğünün bir parçası olabilir.

%35: Finansın geleceği kripto paralar değildir

Avrupalılar arasında kripto paraların hayal kırıklığı yaratmasının bir başka nedeni de dijital varlığın finansın geleceği olarak görülmemesi. Yanıt verenler, gerçek varlığın gelecekteki başarısı ile ilgili olduğundan, diğer varlıkların gelecekte kripto para birimini aşabileceğine güçlü bir şekilde inandıklarını ifade ettiler.

Ankete katılanların yüzde 35’i Bitcoin’in finansmanın geleceği olduğuna karar verirken, yüzde 32’si kripto para biriminin gelecekte finansal fırtınayı devralacağı konusunda hemfikir oldu. Rapor, katılımcılara kripto paralara yatırım yapıp yapmayacakları sorulduğunda karışık cevaplar alındığını söylüyor.

Bunun nedeni de raporda görülüyor. Kripto paraya yatırım yapmayı planlayan Avrupalıların çoğunun uzman tavsiyesi aradığı ve piyasanın ne kadar riskli olduğu konusunda bilgi sahibi olduktan sonra yatırımlarını diğer varlıklara yönelttiği ortaya çıktı.

%27 uzman web sitelerinden, %21 finansal uzmanlardan, %8’i aile ve arkadaşlardan tavsiye alıyor

Avrupa merkezli yatırımcıların yüzde 27’si, yatırım yapmadan önce uzman web sitelerinden tavsiye alıyor. Ayrıca, yüzde 21’i finansal uzmanlara veya danışmanlara danışmakta ve nihayetinde yüzde 8’i herhangi bir hamle yapmadan önce aile ve arkadaşlarına danışıyor. ING raporu, Avrupa’da kripto piyasasının güncel görünümünü sunuyor.

Avrupalılar kripto paraları sevmese de hala önemli bir pazar

Bu raporun, kripto para varlıklarının gelecekteki başarısızlığını öngörmediğini, yalnızca yanıt verenlerin görüşlerini içerdiğini belirtmekte fayda var.

Piyasadaki yüksek volatiliteye ve riske rağmen, Bitcoin ve diğer sanal varlıklar hala ilgi çekici bir pazar olmaya devam ediyor.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto para yatırımlarında lider ülke Türkiye!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin