Avrupa’da ilk Bitcoin ETF piyasaya çıkabilecek mi?
Avrupa’da ilk Bitcoin ETF piyasaya çıkabilecek mi?

Avrupa’da ilk Bitcoin ETF piyasaya çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin vadeli işlemler Amerika’dan sonra dünyanın her bölgesinde yayılmaya başladı. İlk defa Amerika’nın New York borsasında listelenen Bitcoin ETF, pek çok şirket ve ülke için örnek teşkil etti. Özellikle Asya ülkelerinden ETF’lere daha çok rağbet oluştu. Avrupa’ya ise ilk Bitcoin ETF gelmeye hazırlanıyor.

Avrupa’nın önemli ekonomi merkezlerinden biri olan İspanya’da vadeli işlemler için düğmeye basıldı. Ülkenin önde gelen bankası Santander, ilk Bitcoin ETF sürecini başlattı. Eleconomista tarafından bildirilen habere göre, İspanya’nın bankacılık devi ETF üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bir süredir çalışan banka yetkilileri ilk vadeli işleme yakın oldukları gelen haberler arasında.

Bitcoin ilk ETF’in başlaması büyük yankı uyandırmıştı. Tarihe altın harflerle geçen olayda New York borsası ilk defa BITO ismiyle listelenmişti. Peşinden Nasdaq borsası Valkyrie şirketinin ETF’ini listelemişti.

Santander, ilk Bitcoin ETF’ini piyasaya sürmek için çok yakın

İspanya’da yaşanan düzenleyici zorluklarına rağmen Santander, mutlu sona emin adımlarla ilerliyor. Müşterilerinin de talebi üzerine ETF üzerinde çalışan banka devi, yakın zaman ETF’i piyasaya sunacak. Santander İcra kurulu Başkanı Ana Botin, 

Müşterilerimiz Bitcoin satın almak istiyor. Ancak yasal sorunlar nedeniyle bunu benimsemekte oldukça yavaş kaldık. Şimdi kripto ETF’leri sunmak için az bir zaman kaldı.

Katalan ülkesinde finansal varlık yöneticilerinin çoğunluğu dijital para birimlerine az ilgi gösteriyor. İspanyol şirketi Santander’in bu hamlesi oyunun kurallarını değiştirecek gibi gözüküyor. İsteksizliğin ise asıl nedeni açık düzenlemelerin eksikliği ile birlikte gelişen bir kripto ekosisteminden kaynaklandığı düşünülüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin