Avrupa Parlamentosu kripto paraların merkez bankalarının yerini alabileceğini düşünmüyor.
Avrupa Parlamentosu kripto paraların merkez bankalarının yerini alabileceğini düşünmüyor.

Avrupa Parlamentosu: “Kripto paralar merkez bankalarının yerini alamaz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Parlamentosu, kripto para birimlerinin, merkez bankalarının ekonomik gücü söz konusu olduğunda statükoya meydan okumasının mümkün olmadığını ileri sürüyor.

Avrupa Parlamentosu: “Kripto paralar hızlı ve şeffaf ama o kadar da güçlü değil.”

Rapor için analitik araştırma, kâr amacı gütmeyen bir araştırma enstitüsü olan Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından üstlenildi.  Küresel olarak kullanılan kripto para birimlerinin kabiliyetini kabul ederek, ulusal sınırları göz ardı ederek nispeten güvenli, şeffaf ve hızlı olduklarını da ekledi.

Rapor, sanal paraların tam teşekküllü özel para olma potansiyeli hakkında da bazı notlar içeriyor.

Notların bir kısmı şu şekilde:

Birisi, VC’lerin gelecekte geçerli olan ülke para birimleriyle tam anlamıyla bir ikame olacağı ölçüde, bir dizi kullanıcı ve işlemin artacağı ihtimalini göz ardı edemez. VC’lerin, genel işlem hacmi ve finansal varlıklardaki gelecekteki paylarından bağımsız olarak tam teşekküllü özel para olarak hizmet verme potansiyeline sahip olduğunu varsayıyoruz.

“Hayatta kalma şansı yüksek.”

Sonuç olarak rapor, kripto para birimlerinin, egemen para birimlerinin ve merkez bankalarının hâkimiyetine meydan okuma olasılığının düşük olduğunu, aynı zamanda teknolojik açıdan sağlam özellikleri nedeniyle, 18. ve 19. yüzyıl öncülerine kıyasla hayatta kalma ve gelişme şanslarının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Raporda ayrıca, Venezuela’nın Bitcoin madenciliğindeki artışından da söz ediliyor ve ülke para biriminin VC’yi seçmeye hazır olduğunu söylüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Avrupa Birliği kripto paralara el attı!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin