bitcoin etf
Avrupa’nın en büyük ETF yatırımcısı kriptoya geçiyor: Bitcoin ETF?

Avrupa’nın en büyük ETF yatırımcısı kriptoya geçiyor: Bitcoin ETF?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’e yayınladığı habere göre, Avrupa’nın en büyük döviz ticareti yapan fonları (ETF’ler), Hollandalı yetkililer tarafından eleştirilerini de göz ardı ederek bir Bitcoin ETF ’nin kapılarını açıyor. Kısaca fonların kripto piyasasına akması bekleniyor. Bu, kurumsal fonların kripto pazarını tersine çevirmesine ve yeni zirvelere çıkarmasına yol açabilir.

İlk Bitcoin ETF muhtemel gözüküyor

Hollandalı yetkililer, Flow Traders NV’nin harekete geçmesini reddettiklerini ifade etseler de, onları durdurmak için çok başarılı görünmüyorlar. Firmaların düzenlenmiş bir borsada işlem gören varlıkların alım satımını engelleyemezler. Finansal Piyasalar için Hollanda Kurumu (AFM), birçok yatırımcının kripto paraları, para birimleri olarak işlev görme yeteneklerine bakmaksızın, kripto aktifleri olarak değerlendirdiğini anlamamak konusunda ısrar ediyor gibi görünüyor.

AFM sözcüsü Nienke Torensma yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Hem tüketiciler hem de profesyonel lisans sahipleri tarafından yapılan kriptolardaki faaliyetlerden vazgeçiyoruz. Yeni bir sektör olması ve potansiyel olarak sunduğu anonimlik, kötüye kullanılmaya çok eğilimlidir. Kullanım amacı göz önüne alındığında bir para birimini temsil etmeme yeteneği göz önüne alındığında, bunu bir varlık sınıfı olarak görmüyoruz.

Londra Teknik Haftası sırasında meydana gelen önemli bir nokta, düzenleyiciler ve yatırımcılar da dahil olmak üzere yüksek profilli bireylerin kripto varlıkları kullanmayı tercih etmeleriydi. Bu durum, şu anda, kripto para birimlerinin güvenilir değer depoları olmadığı ve pek çoğunun para birimleri olarak değil, daha çok emtia veya varlık olarak işlev görecek şekilde tasarlandığı görüşünü yansıtıyor. G-20 de kripto paralara bu şekilde yaklaşıyor.

FlowTraders tarafından gerçekleştirilen hareket, finans dünyasındaki itibarın, kripto varlıklarının işlem görmeye hazır olduğu ve yatırımcıların yüksek volatiliteye bağlı olarak kazanımlarda önemli artışlar sağlayabileceği yönündeki itibarını sağlamlaştıracak.Yatırım yöneticileri, kurumsal yatırımcıların bir şirketi takip etmeden önce piyasaya ilk adımını atmayı beklediklerini ve bunun da bir kartopu etkisine yol açacağını söyledi.

Bitcoin ETF’leri ve diğer gelişmeler ışığında Bitcoin fiyat tahminleri 44.000 dolara çıkıyor

Coinbase İngiltere CEO’su Zeeshan Feroz, NewsBTC’ye yaptığı bir röportajda, kurumsal yatırımcılar tarafından Coinbase Custody‘e büyük ilgi duyduklarını söyledi. Platform piyasaya sürüldüğünden bu yana, on yatırımcı, 10 milyon dolarlık minimum depozito gereksinimi olan servise kaydoldu. Bu, 100 milyon dolarlık platformun kripto pazarına taşınmaya hazır olduğunu gösteriyor.

Önceki tahminler, Bitcoin ETF’in piyasaya sunulmasıyla birlikte Bitcoin’in fiyatını 26.000 dolar ile 44.000 dolar arasında olacağı şeklindeydi. Piyasada çok fazla para olduğu görülse de, JP Morgan tarafından yapılan bir araştırmada, toplam piyasa değeri 300 milyar dolar iken Şubat 2017’ye kadar sektöre yalnızca 6 milyar dolar girdi. Tether’de bekleyen büyük miktarda para olduğunu göz önünde bulundurarak, gözaltı platformlarının çoktan başladığı ve bir Bitcoin ETF’nin oldukça gündemde olduğu düşünüldüğünde, bu Bitcoin fiyat tahminleri oldukça ılımlı görünüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin