Avrupa Merkez Bankası, “dijital euro” markasını tescilliyor
Avrupa Merkez Bankası, “dijital euro” markasını tescilliyor

Avrupa Merkez Bankası, “dijital euro” markasını tescilliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde merkez bankası dijital para birimlerine yüksek ilgi gösterdiği bilinen Avrupa Merkez Bankası (ECB), “dijital euro” terimini ticari marka olarak tescillemek için başvuru yaptı.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre bugün ticari marka başvurusu yapan ECB, şu an aynı zamanda bir CBDC yayımlamakla ilgili raporlar hazırlıyor.

ECB dijital euro tescilini alıyor: Sırada anketler var

ECB, Avrupa’da perakende kullanım için bir CBDC oluşturmanın avantaj ve dezavantajlarını ayrıntılarıyla anlatan raporu yayımladığında, bankanın bir anketle halkın nabzını yoklaması bekleniyor. Halk daha sonra bulgular hakkında geri bildirim alacak ve bu da gelecekteki CBDC politikasını şekillendirecek.

Dünya çapında pek çok ülke; euro, ABD doları veya Japon yeni gibi yerel fiat para birimlerinin dijitalleştirilmiş versiyonları üzerine araştırmalar gerçekleştiriyor. Son olarak euro, işlemleri daha sorunsuz hale getireceği, nakit kullanımını en aza indireceği ve bankaların faiz oranlarını düşürmesine yardımcı olacağı umuduyla dijitalleşecek.

Çin CBDC çalışmalarında başı çekiyor

ECB Başkanı Christine Lagarde yıllardır bir CBDC’den bahsediyor. Kendisi 2018’de, başkan olmadan önce, Avrupa için dijital para birimi olasılığını çoktan gündeme taşımıştı.

Ancak dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının CBDC’lerin olanaklarını araştırmasına rağmen, henüz bir tane bile piyasaya sürülmedi. Çin oyunun çok ilerisinde ve şimdiden dijital yuanı test ediyor. Batı Avrupa ve ABD hâlâ ihtiyatlı bir şekilde böyle bir para birimi fikrini araştırıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin