Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin
Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ve Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin’in 13 Mart’ta yayınlanan bir bildiri ile “nakitsiz ekonomiyi kolaylaştırmadığını” söylediler.

BIS raporunda Benoît Cœuré ve Jacqueline Loh, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC)’nin bankalar ile havale seçeneklerini arttırması gerektiğini sözlerine eklediler. BayBenoît Cœuré, ECB’nin ve Uluslararası Yerleşimler Bankası (BIS)’nın Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi (CPMI) yönetim kurulu başkanıdır. Jacqueline Loh ise, BIS Piyasalar Komitesi’nin başkanıdır.

“Bitcoin bir meydan okumadır.”

Bitcoin’in, havale piyasasında artan tüketici teklifleri ile karşılanacak bir “meydan okuma” olduğu iddia ediliyor. Benoît Cœuré ve Jacqueline Loh bu iddiaların nedenini şunlara bağlıyor:

            Birçok kusuruna rağmen, Bitcoin mevcut sistemimizin eski bir başarısızlığına dikkat çekiyor: Sınır ötesi perakende ödemeleri. Ancak, bu ödeme kanalları genellikle çok yavaş, daha az şeffaf ve ucuzdur. Bu konuda yapılacak iyileştirmeler, Bitcoin tehdidine karşı meydan okumanın en iyi yoludur.

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin için “geleceğin toplumsal odak noktası” yorumunda bulunuyor

BIS raporu, gündemde olan kripto para düzenlemeleri ve Benoît Cœuré ve Jacqueline Loh’ın yorumları, tahmini bir gelecekte Bitcoin’in uluslararası toplum için odak noktası haline geleceğini gösteriyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin regüle edilmesi, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) önceliği olmaktan uzak. Şubat ayında ECB Denetleme Kurulu başkanı Daniele Nouy, “Konuyu düzenleyici bir bakış açısıyla araştırıyoruz, gerekli görülürse bir şeyler yapacağız fakat şu an yapılacak işler listemizde üst sıralarda yer almıyor.” dedi.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin