draghi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, kripto varlıkların potansiyeline inanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası (ECB) eski Başkanı, şu ana kadar kripto varlıklarının mevcut para politikasına etkisinin çok az olduğuna inanıyor. Ancak, Mario Draghi bunun gelecekte değişebileceğini savunuyor.

Draghi, Facebook’un Libra projesi gibi çabalarının, avroya meydan okuması için yeterli kabulü görebileceğini belirtti. Bu amaçla, Draghi ayrıca halka açık bir “kripto-Euro” potansiyelini de kabul ediyor.

Mario Draghi: “Kripto varlıkların ve stabil coinlerin para politikasına şimdilik “sınırlı etkileri” var”

Avrupa Parlamentosu Üyesi tarafından bugün erken saatlerde Twitter’da yayınlanan bir iletide, Avrupa Merkez Bankası’nın görev süresi dolan başkanı, şu anda herhangi bir kripto varlığını ya da stabil coinin Avrupa finansal sisteminde bir etkisi olmadığını belirtti. Eva Kaili, kripto para ve Blockchain teknolojisini savunması ile bilinen bir üye.

Ancak, görev süresi dolan başkan bu durumun değişebileceğine de vurgu yapıyor. Bu yılın başlarında ayrıntılı olarak açıklanan ve “büyük teknoloji şirketleri tarafından desteklenen” birçok Avrupa ülkesinde mevcut finansal statüko için etkili olabilecek Facebook’un Libra projesini bu yüzden önemsiyor.

Açıklamaların devamında Draghi, bu tarz stabil coin girişimlerinin eski mevcut sistemlere nasıl etki edebileceğinden bahsediyor.  Örneğin, sınır ötesi ödemeler, eksiklik gördüğü alanlardan biri. Bu amaçla, eski başkan, ESCB’nin şu anda mevcut sistemleri elden geçirmenin yanı sıra toplumun tamamı tarafından kullanılabilecek dijital bir euro kullanımını araştırdığını yazıyor:

… Hizmet verdiği pazarların ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmelerini ve ekonomik faaliyeti desteklemelerini sağlamak için mevcut ödeme sistemlerini ve transfer hizmetlerini yükseltme çabaları devam ediyor.

Draghi, geçtiğimiz Kasım ayında ECB tarafından başlatılan TARGET Anında Ödeme Anlaşması (TIPS) hizmetinden bahsetti. Sistemin, gerçek zamanlı olarak servis sağlayıcılar ve müşteriler arasında 24 saat transfer hizmeti sunması planlanıyor.

Mario Draghi’nin Avrupa Merkez Bankası başkanlık görevi, sona ermek üzere. Bu Ekim ayında IMF’nin eski başkanı Christine Lagarde, Draghi’nin yerini alacak. Yeni başkanın, dijital para formları kavramına Draghi’den daha fazla yakın olduğu biliniyor. Ancak, bu yılın başlarında bir CNBC röportajında, ilgisinin tamamen merkezileşmemiş kripto varlıklarıyla ilgili olmadığını belirtti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin