26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi
26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi

Ethereum fiyat analizi: Hard fork Ether fiyatını nasıl etkiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önümüzdeki hafta hard fork sürecine girecek olan Ethereum cephesinde hareketli saatler öncesi Ether’in sakin seyrettiği gözleniyor. Diğer tüm altcoinler gibi Bitcoin fiyat hareketlerinden de etkilenen Ether’in zaman zaman kendi iç dinamiklerinden dolayı ayrışan hareketleri de görüyoruz. Bu bağlamda bu önümüzdeki hard fork süreci, iç dinamikleri hareket ettirme olasılığı olan önemli bir olay.

Hard fork öncesi Ethereum sakin seyrediyor

Hafta başlangıcında 122 dolar seviyesinden hızlı bir yükseliş gösteren Ether’in 150 dolar sınırına dayandığı ve bu noktada önemli bir dirençle karşılaştığı görülüyor.

Son 3 gündür ise yaklaşık 10 dolarlık bir alanda yatayda hareket ederken ETH/USD paritesi hard fork öncesi sakin seyrini sürdürüyor. Bu arada hafta başında başlayan yükseliş, topluluğun gündeminde olan hard fork sürecini fiyatlamış olabilir.

Kısa vadeli görünümde ETH/USD

Kısa vadeli ETH işlemlerinde şu an Ether’in 145 dolarda konumlandığı 100 saatlik hareketli ortalamasının üzerinde kalma mücadelesini izliyoruz. 100 ve 200 saatlik hareketli ortalama aralığının genişlemesi ise kısa vadeli yükseliş olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

ETH/USD paritesine daha uzun vadeli bir bakış açısıyla baktığımızda henüz ayı piyasasından kurtulamayan pazarı, 100 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalama olmasından da teyit edebiliyoruz.

ETH/USD günlük grafiği

ETH’nin şu an 147 dolarlık fiyatı ile de 121 dolarda hesaplanan 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde yükselmesi orta vadede olumlu bir hareket olarak algılanabilir. Bu süreç ise başarılı ile tamamlanabilecek bir hard fork süreci sonrası 200 günlük hareketli ortalamaya daha hızlı ulaşılmasına neden olabilir.

Teknik göstergelere baktığımızda ise negatif bölgede bulunan MACD’nin yukarı yönlü eğilime girmesi dikkat çekiyor. Stokastik RSI ise aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere. Bu da yükseliş yönlü bir sinyal olarak algılanabilir. Aynı zamanda RSI, 60 seviyesinin üzerinde yukarı yönlü eğilimi ile trendin gücünü destekleyen bir indikatör olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin