Avrupa Birliği'nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”
Avrupa Birliği kendi dijital para birimini çıkarabilir

Avrupa Birliği kendi dijital para birimini çıkarabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği tarafından yayımlanan bir taslak belge, birliğin kendi dijital para birimini çıkarmayı düşünmesi gerektiğini ileri sürdü.

Reuters tarafından bugün yayımlanan habere göre söz konusu belge, üye ülkelerin kripto para birimleri için ortak bir yaklaşım geliştirmeleri gerektiğine dair ifadeler içeriyor.

Avrupa Birliği dijital para çalışmalarıyla yeni bir çağ açabilir

Mevcut haliyle taslak onaylanırsa çok kapsamlı sonuçlar ortaya çıkabilir. Reuters, böyle bir yasanın kripto paralara karşı AB’nin bir dizi düzenleyici kampanyayla karşımıza çıkabileceğini iddia etti.

Finlandiya AB Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak ayrıca Avrupa Merkez Bankası’nın kendi dijital para birimini çıkarmayı düşünmesi gerektiğini öne sürüyor:

Avrupa Merkez Bankası ve diğer AB merkez bankaları, bu etkinin somut adımlarını göz önünde bulundurarak merkez bankası dijital para birimleri çıkarmanın zorluklarının yanı sıra fırsatları da keşfedebilirler.

Taslak cuma günü tartışılacak ve karar 5 Aralık 2019’da açıklanacak. Avrupa’nın dijital para birimi, Libra’ya bir cevap olarak görülüyor.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin