featured

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ülkeleri için madencilik havuzu oluşturuluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çeçenistan Cumhuriyeti’nin basın sekreteri, Çeçenya’nın bir Avrasya kripto madenciliği havuzu yaratacağını bildirdi. Proje, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerindeki kripto madencilerinin kaynaklarını birleştirmeyi amaçlıyor.

Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri için Çeçenya madencilik havuzu oluşturuyor

Çeçenya’nın basın sekreteri Alvi Karimov, 21 Eylül’de Çeçenistan Cumhuriyeti’nde bir Avrasya madencilik havuzunun kurulacağını duyurdu. Rus Kripto Endüstrisi ve Blockchain Derneği’nin (RACİB) bir temsilcisi, konuya yönelik şunları söyledi:

Çeçenya’nın Başkanı, Ramzan Kadırov ve Yuri Pripachkin Çeçenya’da bir Avrasya madenciliği havuzu kurmaya karar verdiler. Proje, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinden madencilerin kaynaklarını birleştirmeli: Rusya, Ermenistan, Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan.

Havuz, ‘Crypto Çeçenya’ programının uygulanmasında ilk adım olacak

Havuz, Blockchain teknolojilerinin kullanımı ile bölge ekonomisini geliştirmeyi amaçlayan ‘Crypto Çeçenya’ programının uygulanmasında ilk adım olacak. Rusya’nın Başkanı Vladimir Putin tarafından 2014 yılında atanan İnternet Ombudsmanı Dmitry Marinichev, “Rusya’daki maden havuzlarının birçok bölgede soğuk iklime ve ucuz elektriğe bağlı olarak büyük bir potansiyele sahip olduğuna” inanıyor.

RBC, RACİB ve Çeçen Cumhuriyeti’nin önümüzdeki birkaç gün içinde madencilik havuzunu ülkenin düzenlemeleri çerçevesinde işletmek üzere Rusya Merkez Bankası’na başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Pripachkin, madencilik havuzunun ancak “Rusya topraklarında kripto paranın işleyişini düzenleyen yasaların kabul edilmesinden sonra” başlatılabileceğini belirtiyor.

Bugün Rusya’da 350.000 ‘den fazla özel madenci var

RACİB madencilik havuzunun ve sektördeki diğer gelişmelerin “Rusya’nın kripto paraların dünya üretimindeki payının önemli ölçüde artırmasına yardımcı olacağını” da belirtiyor. Dernek, Bugün Rusya’da 350.000 ‘den fazla özel madencinin ve birkaç bin kadar madencilik çiftliğinin bulunduğunu sözlerine ekliyor.  Rusya şu anda kripto para birimi için düzenleyici bir çerçeve geliştiriyor. Mayıs ayında Devlet Dumasına üç kanun tasarısı gönderildi.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin