featured

Teknik göstergeler ayıların lehine: AVAX fiyatındaki düşüş ne kadar devam edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. AVAX için direnç 19,31 dolarda iken, destek noktası ise 18,52 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bugün yapılan fiyat analizine göre gözde altcoin, 19,31 dolar seviyesinden reddedilmesinin ardından düşüş eğilimine girdi. Kısa vadede, fiyatın 18,32 dolar ile 18,54 dolar arasında konsolide olduğu görülüyor. Uzun vadeli görünüm ise 19,31 dolardaki güçlü direnç kırılamadığı için düşüşe işaret ediyor.

Eğer 18,52 dolarda bulunan destek noktasının altına bir kırılma gerçekleşirse düşüş derinleşecektir.  $ Öte yandan yatırımcılar, 18,52 doların altına düşüş yaşanması durumunda bu durumu lehlerine çevirmek için düşük fiyattan satın almayı tercih edebilirler. Günlük grafikteki teknik analize göre, AVAX günlük işlem seansını yükselişle açtı ve bir süre 18,63 dolar civarında işlem gördü. Ardından %1,79 oranında bir düşüş yaşadı ve 18,54 dolar ile günün en düşük noktasına geriledi.

1 günlük fiyat grafiği analizi:

1 günlük fiyat grafiği AVAX fiyatının 19,31 dolar seviyesinin üzerine çıkamaması sebebiyle düşüşe işaret ediyor. Gözde altcoin, şimdi günlük grafikte alçalan bir üçgen modeli oluşturdu. Bu da yakın gelecekte düşüş trendinin devam edeceği anlamına geliyor. Hacim dünden bu yana %16,87’nin üzerinde düştü. Bu da satın alma baskısının olmadığını gösteriyor.

AVAX

Göreceli güç endeksi (RSI) şu anda 59 işaretinde. Bu da AVAX fiyatının nötr bölgede olduğunu gösteriyor. MACD göstergesi de sinyal çizgisinin altında işlem gördüğü için düşüş bölgesinde. Bu da düşüş momentumunun yakın gelecekte artabileceğini gösteriyor. 200 MA da diğer teknik göstergelere benzer olarak fiyatların kısa vadede düşmeye devam edebileceğini de gösteriyor.

4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik, AVAX fiyatının son birkaç gündür yatay bir kanalda işlem gördüğünü gösteriyor. Gözde altcoin’in fiyatı şu anda aşağı yönlü bir yörünge izliyor ve düşüş eğilimine doğru gidiyor gibi görünüyor. Boğalar, 18,52 dolarlık kilit destek noktasını korumaya çalışıyor. Eğer bu seviye aşağı yönlü kırılırsa, ayılar bir sonraki destek noktasını hedefleyecektir. Ancak, 19,31 dolar seviyesinin üzerinde bir kırılma gerçekleşmesi durumunda gözde altcoin’in fiyat hareketi pozitif bir ivme kazanacaktır.

4 saatlik grafikteki teknik göstergeler de günlük grafiktekine benzer şekilde negatif bir harekete işaret ediyor. RSI ve MACD düşüş bölgesinde seyrediyor ve daha fazla aşağı yönlü hareketin beklendiğini gösteriyor. Gözde altcoin’in fiyatı, tüm hareketli ortalamaların altında işlem görüyor. Hareketli ortalamalar da düşüş eğiliminde, bu da düşüş momentumunun kısa vadede devam edeceğini gösteriyor. SMA 20, SMA 50’nin altına geçerek ayıların duyarlılığı kontrol ettiğini daha da doğruladı.

Sonuç olarak

AVAX fiyat analizine sonuç olarak, ayıların güçlenmesi ile birlikte kısa vadede düşüş eğiliminin devam edeceği söylenebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin