featured

Ripple (XRP) boğaları 0,60 doları zorluyor! Ralli bozulmadan devam edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, 2023’ün 2. çeyreğine olumlu bir başlangıç ​​yaptı. Nisan ayının ilk yarısında 0,50 dolardaki destek noktasını korumayı başaran XRP, yeniden canlanan balinalar ve uzun vadeli sahipleri sayesinde fiyatını 0,60 doların üzerine çıkarabilir mi?

13 Nisan’da Ripple ekibi, kurumsal Kripto Likidite Merkezi’nin lansmanını duyurdu. Bu, son fiyat artışının arkasındaki sebeplerden biri olabilir.

Zincir üstü veriler de olumlu fiyat performansının, kripto balinalarının ve uzun vadeli yatırımcıların güvenini artırdığını gösteriyor.

Balinalar geri döndü

21 Mart’ta XRP fiyat artışını takip eden satışların ardından, kripto balinaları yeniden biriktirmeye başlamış gibi görünüyor.

Aşağıdaki Santiment grafiği, 10 ila 100 milyon adet XRP token’ı tutan kripto balinalarının 24 Mart ile 14 Nisan arasında 30 milyon token ekleme yaptığını gösteriyor.

XRP

Yeni eklenen 350 milyon token, mevcut piyasa değerine göre 182 milyon dolara denk geliyor. Balinalar kısa bir süre içinde önemli meblağlar yatırdığında, talebi artırır. Bu da diğer yatırımcılar arasında güven uyandırır.

Benzer şekilde, uzun vadeli yatırımcılar arasında gözlemlenen son birikim dalgası, bir başka kritik yükseliş sinyalidir.

Santiment’e göre, XRP defter ağındaki Mean Coin Age göstergesi de son haftalarda yükseliş trendine girdi. Mart ayı sonlarında ağ çapındaki bir satıştan sonra Mean Coin Age, 1 Nisan’dan bu yana yükselişte.

Aşağıdaki grafik, bu değerin 1 Nisan ile 4 Nisan arasında nasıl %21 artarak 23,64’ten 28,84’e yükseldiğini gösteriyor.

Mean Age Coin, bir ağda tutulan toplam token’ların mevcut adreslerinde geçirilen gün sayısıyla çarparak uzun vadeli sahipler arasındaki duyarlılığı ölçer. Mart ayı sonlarında azalan bu değer, uzun vadeli yatırımcıların artık gelecekteki kazançlar için konumlandığının sinyallerini veriyor.

XRP fiyat tahmini: Boğalar 0,60 doları zorlayabilir mi?

Santiment tarafından sağlanan zincir üstü MVRV verileri göz önüne alındığında, XRP fiyatı önemli bir dirençle karşılaşmadan önce 0,60 dolara yükselebilir.

MVRV verileri, mevcut sahiplerin bir varlığı edindiği ortalama fiyatı değerlendirerek potansiyel alım/satım bölgelerini tanımlar.

Aşağıdaki grafik, çoğu BNB sahibinin şu anda yaklaşık %8’lik bir kâr elde ettiğini gösteriyor.

Geçmiş MVRV verileri ve fiyat eğilimleri, sahiplerinin muhtemelen %12 civarında satış yapacağını gösteriyor. Bu fiyat 0,55 dolara yaklaştığında, XRP’nin bir miktar gerileme yaşayabileceği anlamına gelir.

Ancak gözde altcoin bu direnci kırarsa, yatırımcılar satışa başlamadan önce boğalar fiyatı 0,62 dolara kadar yükseltebilir.

Öte yandan, fiyat 0,49 dolarda bulunan destek noktasının altına düşerse, ayılar fiyat hareketini kontrol etmeye başlayabilir. Bu yüzden, yatırımcılar burada satışı sonlandırmayı ve %5’lik kârlarını elinde tutmayı düşünebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin